Yerden yüksekliği 226 metre olan ve 600 merdivenle çıkılabilen  Karahisar Kalesi ilginç bir yarışmaya sahne oldu. Şehrin tanıtımı amacıyla düzenlenen yarışmaya Türkiye ve Dünya’dan 82 sporcu katıldı. Valilik önünden başlayan yarışma kalenin zirvesinde son buldu.

YÜRÜYEREK BİTİRDİLER

Başlangıç noktasından koşarak kale eteklerine gelen sporcular, yaklaşık 3500 yıllık patika yollardan kalenin zirvesine ulaşmaya çalıştı. Sporcular zaman zaman merdivenlerden geçerken zorlandı. Bu kapsamda koşarak başlayan yarış yürüyüşlerle devam etti. Bazı sporcular ise yolda mola vererek dinlendi. Her hangi bir olumsuzluk olmaması amacıyla, arama kurtarma ekipleri güzergâh boyunca hazır bekledi.

RUS SPORCU 1’NCİ OLDU

Bitiş noktasında erkeklerde 12 dakika 15 saniyede kaleye tırmanmayı başaran Süleyman Büyükbezgin birinci oldu. Kadınlar da 15 dakika 29 saniyede zirveye ulaşan Rus sporcu Natalia Gyurten, birinci oldu. Dereceye giren sporculara para ödülünün yanında Afyon Sucuğu ve lokumu hediye edildi.

DÜNYANIN BULUŞMA NOKTASI

Afyonkarahisar Valili Tanıtım Ofisi Yetkilisi İbrahim Okumuş: “Dünyanın buluşma noktası Afyonkarahisar” dedi. Okumuş konuşmasını şöyle sürdürdü: “Afyonkarahisar’ı dünyaya tanıtmak için böyle bir etkinlik düzenledik. Bizim hep sloganımız aynı. Dünyanın buluşma noktası Afyonkarahisar.” dedi >>Afyon Postası