Açılışa Vali Mustafa Tutulmaz, Milletvekilleri Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İl Sağlık Müdürü Dr. Serhat Korkmaz, il müdürleri ve hastane personeli katıldı.

Gençlerin ve Çocukların Problemleri Çözüme Kavuşacak

Açılışta konuşan ve merkezin günümüzdeki önemine değinen Vali Mustafa Tutulmaz: “Teknolojinin gelişmesi, ailelerin küçülmesi, şehirlerin büyümesi ve günlük hayatın çetrefilli hale gelmesi durumundan en çok etkilenenler çocuklar oldu. Eskiden aileler genişti, çocuğun psikoloji problemi çok yoktu. Çocuk sokakta oynar, tüm aile fertleri kucaklar bu şekilde çocuklar daha sosyal olur ve problemleri olmazdı. Geldiğimiz noktada çocuk merkezli bir yapıya geçmemiz dolayısıyla çocuk psikolojisi olmayan konular bile artık çocuğun psikolojik sıkıntısı olarak algılanmaya başlandı. Çocuklarının sıkıntısı olduğunu düşünenler için bu merkez onları rahatlatma adına önemli olacak. Aynı zamanda çocuklarımızın ve gençlerimizin problemleri başlangıçta çözülme imkânı bulacak. Emeği geçen herkese bu anlamda teşekkür ediyorum” dedi.

Vali Tutulmaz’ın konuşmasının ardından açılış kurdelesi kesildi. Ardından Vali Mustafa Tutulmaz ile protokol üyeleri merkezde incelemelerde bulunarak, verilecek hizmetler hakkında bilgiler aldı.

Ruhsal Bozuklukların Tanı ve Tedavisi Yapılabilecek

0-18 yaş arası tüm çocuk, genç ve ailelerine hizmet verilecek olan Çocuk ve Genç Ruh Sağlığı Merkezi’nde dikkat eksikliği, hiperaktivite bozukluğu, özgül öğrenme güçlüğü, otizm, kaygı bozukluğu, depresif bozukluk gibi birçok ruhsal bozukluğun tanı ve tedavi süreci uzmanlar tarafından yürütülecek. Ayrıca bebek ve çocukların gelişimini değerlendirmek için testler uygulanabilecek. Zeka değerlendirme testi ile özgül öğrenme güçlüğü tanısı için disleksi testi de uygulanabilecek.

Merkezde 2 çocuk ve genç psikiyatrisi uzman doktoru, 2 psikolog, 2 gelişim uzmanı, 1 ergoterapist ve 2 sosyal çalışmacı hizmet verecek.