Dünyanın en prestijli robot yarışmalarından FRC First Robotics Competition yarışmasına Afyon OSB Rahmiye Sare Palalı Teknik Kolejinde okuyan 10. sınıf öğrencilerinden Azra Şendur ve Sudenur Sivritepe katılarak Afyonkarahisar’ı temsil edecek.

 

Fikret Yüksel Vakfı ev sahipliğinde gerçekleştirilecek yarışma 18-22 Ekim tarihlerinden İstanbul Ataşehir Ülker Sports Arenada düzenlenecek. 4 gün süren turnuvanın ilk gününde takımlar yarışma alanına yerlerini alırken, robotların maç yapacağı oyun sahasının kurulumu gerçekleştirilecek. Yarışmanın ikinci gününde ise eleme maçları oynanacak. Üçüncü ve son gün ise final maçlarının oynanmasının ardından ödül töreni gerçekleştirilecek.

Türkiye’nin en prestijli Robotik Yarışmasına katılacakları adına mutlu olduklarını belirten Afyon OSB Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji Elektrik – Elektronik Bölümü öğretmeni Aydın Liman, şunları kaydetti:

“İstanbul Ülker Sports Arena'da gerçekleşen turnuvada öğrenciler robotik maratonunun heyecanı yaşayacak. Fikret Yüksel Vakfı'nın desteğiyle gerçekleşen turnuvada daha önceden turnuvada okulumuz öğrencileri Amerika'da Türkiye'yi başarıyla temsil edebilmek için 64 takım arasında yarışılacak. Afyonkarahisar adına Afyonkarahisar Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Karahisar Gençlik Merkezi’nin öncülüğünde Afyon OSB Rahmiye Sare Palalı Teknik Kolejinde okuyan Azra Şendur ve Sudenur Sivritepe temsil edecek. Robotik Yarışması gibi teknolojik yarışmalarında hem okulumuzu hem de ilimizi temsil etmesi adına bize her türlü desteği veren kolej yönetimine teşekkür ediyoruz”