Gazetede Afyonkarahisar’ın bir önceki Emniyet Müdürü Gürsel Yıldız’ın merkeze alındığı yerine Polis Başmüfettişi Ali Temiz’in atandığı duyuruldu. Bu kararla birlikte 24 Ocak 2020 tarihinde vekaleten Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü görevine başlayan Ali Temiz’in asaleten ataması gerçekleşti. 

Kararname dikkatle incelendiğinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun memleketi olan ve Bakanın başarılı çalışmaları ile takdir ettiği Trabzon Emniyet Müdürü'nün Merkeze alındığı ve yerine Sivas Emniyet Müdürünün, Trabzon Emniyet Müdürlüğüne atandığı ve Bakanlık bünyesinde çeşitli görevlerde bulunan bürokratların çeşitli Ülkelere İçişleri Ataşesi olarak atandığı gözlendi.

Ali Temiz kimdir? 

1966 yılında Samsun ilinde doğdu. Polis Akademisinden 1991 yılında mezun olarak Komiser Yardımcısı olarak mesleğe girdi. Sırasıyla; Ankara, Artvin, Ankara İl Emniyet Müdürlükleri, Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı, Teftiş Kurulu Başkanlığında görev yaptı. 23.01.2020 tarihinde Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü olarak atandı. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

Editör: TE Bilişim