Prof. Dr. Nurullah Okumuş’un açıklamaları şöyle: 

ÖNEMLİ OLAN KİŞİ DEĞİL KURUMDUR

Ben rektör olarak bugün varım yarın yokum. Burada kurum baki. Burada beni rahatsız eden şey açık söylüyorum. Beni seviyor olabilirsiniz, burada çıkan haber bana değil kuruma zarar verecek olursa ben orada müdahil olmak isterim.

ARAŞTIRMAYI ETKİLEYEN İKİ ŞEY MAKALE VE ATIF PUANIDIR

Biz bu araştırmaya yeni girdik. O da normaldir. Yeni üniversiteler yeni girdi. Araştırmada sıralamayı değiştiren iki şeydir makale puanı ve atıf puanıdır. Makale  puanı öğretim üyesi başına yayınlanan uluslararası kabul görmüş dergilerde yayınlanmış olan makaleler buraya girer. Atıf ise yine bu şekilde uluslararası dergilerde atıfta bulunulursa buda atıf puanıdır. Makale kişi adınadır. Makelenin nerde yapıldığı ise kurum adıdır. Atıf kişiye olur aynı zamanda kurumada olur. İkisi birbirine bağlıdır.

KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ’NDEN AYRILDIK

Burada bizim durumumuzu anlatan farklı bir durum var. Listede en sonda kim var? Samsun Üniversitesi. Trabzon Üniversitesi 2018, Kütahya Sağlık Bilimler Üniversitesi 2018, Mardin Artuk Üniversitesi 2016, Afyon Sağlık Bilimleri Üniversitesi 2018. Burada dikkat edilmesi gereken şey yeni kurulan üniversitelerin sonda olmasıdır. Burada şuna dikkat etmek gerekir. Biz Kocatepe Üniversitesi’nden ayrıldık. Listede sonda olan üniversitelerin hepsi farklı bir üniversiteden ayrılan üniversiteler ya da yeni kurulanlar. 2019 yılı ve öncesinde yayınlanan makalelerin tamamının atıfı önümüzdeki yıllarda hep Kocatepe’nin havuzuna gidecek. 

EN AZ 10 YIL GEREKLİ

Benim diğer üniversiteler ile yayın ve atıf yarışına girebilmem için minimum 10 yıl gerekli. Benim 30’uncu, 40’ıncı sıralara çıkma şansım yok. Ben burada kötü olduğum için değil, ben daha heybemi doldurmadığım için. Ben daha heybemi doldurmadım. Benim atıf sayısı bölü hoca sayısı oranının diğer üniversitelere göre daha başarılı olması için en az 5-10 yıl geçmesi lazım. Ha ne yaparım, önümüzdeki sene 199 değilde 116’ya zıplarım. Bu zaten başarıdır. Benim bu sene 155 atıfım var. Heybeyi dolduracağım. Önümüzdeki 200 yapacağım. Türkiye’nin ortalaması atıfta 40-45 arasında. 

ÇALIŞMA DOĞRU, BİZİM CAMİADA HERKES BİLİR

Bu çalışma doğru bir çalışma. Ama yeni kurulan üniversitelerin alt sıralarda olacağını bizim camiada herkes bilir. 

Rektör Okumuş, AFSÜ’de yapılan çalışmalar ve yatırımlar hakkındada Nail Azbay’a geniş bilgiler verdi. Bu bilgilerin yer alacağı röportaj çok yakında Afyon Postası’nda okuyucular ile buluşacak....