Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, rektörlük yarışında rakibi olan Prof. Dr. Turan Civelek’i Veteriner Fakültesi Dekanı olarak atadı. Kamuoyu bu atamayı “Rektör hocanın şimdiye kadar gerçekleştirdiği en stratejik ve önemli atama” olarak yorumluyor.

 

BERABER GÜZEL İŞLER BAŞARACAĞIZ

Kocatepe Gazetesi’ne konuşan Prof. Dr. Turan Civelek, kendisinin bir görev talebi olmadığını ifade ederek, “Görev istenmez verilir. Bizim de Sayın Rektörden bir görev talebimiz olmamıştır. Ancak Rektör bey kendisi böyle bir düşüncesi olduğunu bizimle paylaştı. Biz de katkımız olacağı düşüncesiyle bu görevi kabul ettik. Görev beğenmemezlik bizde olmaz. Herkes büyük Türk Devleti için, Millet için hangi kademede olursa olsun, elinden geleni yapmak zorunda. Rektör hocanın samimiyetine inanıyoruz. Mehmet Karakaş hoca ciddi birikime sahip bir hocamızdır. Güzel işlere imza atacaktır. Fakülte olarak bizlere ve Afyonkarahisar’da hayvancılık sektörüne gereken desteği fazlasıyla vereceğine eminiz. Kendisi de bunu ifade ettiler. Böyle olursa önemli işler ortaya çıkar, beraberce önemli işler başarılır. Veteriner Fakültesi Afyonkarahisar için çok önemli. Proje bazlı çalışacağız. Üretmek zorundayız. Üniversitemize, fakültemize, Afyonkarahisar'a katkı sağlamak adına elimizi taşın altına koyduk. Allah hayırlı kılsın” dedi.

 

 

BU KISIM ZEMİNLİ TRAMLI
Prof. Dr. Turan Civelek kimdir?

1997 yılında AKÜ’de Asistan olarak göreve başladı. 2003’de yardımcı doçent, 2009’da doçent ve 2017’de profesör unvanını aldı. 24 Haziran 2018 seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nden 2. sıra Milletvekili adayı oldu. Daha önceki yıllarda yüksekokul müdürlüğü, fakülte kurulu üyeliği, anabilim dalı başkanlığı ve rektör danışmanlığı görevlerinde bulundu. Uzun yıllar sendika yöneticiliği yaptı. Farklı sivil toplum kuruluşlarında üye ve yönetim kurulu üyeliği görevlerini üstlendi. Veteriner Gastroenteroloji Derneği yönetim kurulu başkanıdır. 60’dan fazla bilimsel makalesi bulunmaktadır. Birçok kitabı olan Turan Civelek şiir alanında da 2 kitap sahibidir. THM ve TSM alanında bestelenmiş güfteleri vardır.