Toplantıya, AK Parti Milletvekili İbrahim Yurdunusen, Belediye Başkan Adayı Mehmet Zeybek, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser, Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan ve belediye meclis üyeleri katıldı. Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği tanıtım toplantısına “Zeybek Başkan” tezahüratlarıyla karşılanan Zeybek hem projelerini, hem de Belediye Meclis üyelerini tanıttı.

 

“Hiç bir araya gelemeyecek olan partiler kol kola girdi”

 

Hizmet yolculuğumuza 31 Mart’tan sonra da güçlü şekilde devam edeceklerini ifade eden AK Parti Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, AK Belediyeciliğin devam etmesi vatandaşlardan destek istedi. Afyonkarahisar’a son yıllarda büyük yatırımlar yapıldığından söz eden Yurdunuseven, “Cumhurbaşkanımız ve Genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi ülkemiz üzerinde oynanan büyük oyunlar var. Hiç bir araya gelemeyecek olan partiler kol kola giderek bir ittifak oluşturdular. 80 yıl boyunca ülkemizi doğru düzgün yönetemeyenler, bugün Saadet Partisi ile seçimlere giriyorlar. Teröristlerle ittifak kuran İP partisi vatandaşlarımızdan oy istiyorlar. Biz Afyonkarahisar’dan haykırıyoruz. Diyoruz ki ‘sizler bu seçimde başaramayacaksınız, Afyon Recep Tayyip Erdoğan’a destek olacak’. Bizler bu samimiyeti bu coşkuyu görüyoruz. Karşımızda buluna şer ittifakı amacı iyi bir hizmet gayeleri yok. Bir partinin genel başkanı var. Her seçimde kaybediyor. 15 seçime girmiş ve 15’ini de kaybetmiş. O parti 27 yıldan beri iktidar olamamış. Seçim sonunda da ‘televizyonlarda ben bu seçimde yüksek oy aldık’ diye milleti kandırıyor. Eminim 31 Mart yerel seçimde de aynı cümleyi televizyonlarda duyarsınız. Onun için biz AK Partimize destek vereceğiz. Afyonkarahisar’da Belediye Başkan Adayımız Mehmet Zeybek abimize sandıkları patlatırcasına destek vereceğiz. Daha iyi hizmet istiyorsak AK Parti’ye tam gücümüzle destek olacağız” şeklinde konuştu.

 

“Ezana yapılan saygısızlığa seyirci kalmayacağız”

 

Ezana yapılan büyük saygısızlığa tepki gösteren Zeybek, “Ezanımıza yapılan saygısızlığa Afyonkarahisarlı vatandaşlarımız seyirci kalmayacak. Dini değerlerimize yapılan saldırılar her seçim öncesi nüksediyor. Kin ve nefret söylemleriyle seçmenler arasında tahrik etmeye çalışılıyor.  Yapılan bu protesto inanç özgürlüğü çerçevesinde dini değerlerimizle bağdaşmıyor. Her dinden insanların özgürde yaşadığı, özgürce ibaretlerini yaptığı bir ülkedir. AK Parti iktidarımızla birlikte son yıllarda Müslümanlar ve İslam’la ilgili oynanan oyunlar her geçen gün artmaktadır. Bu yapılan çirkin saldırı tamamen bilinçli ve kurgulanmıştır. Hükümetimiz bu yaşanan olayı sonuna kadar takipçisi olacaktır” ifadelerini kullandı.

 

“Şehrimizin eksiklerini biliyoruz ve çözüm yollarını üretiyoruz”

 

Seçildiği takdirde “Gönül Belediyeciliği” ilkesiyle Afyonkarahisar halkının hizmetkârı olacağını sözünü veren Zeybek konuşmasını şöyle sürdürdü. “Şehrimizi bir eksiği olan sahne sanatları ve konferans salonu ile ilgili projemiz olan İsmet Attila Kültür Merkezi Afyonkarahisar halkının beğenisine sunduk. Gelişen ve büyüyen şehrimizin ihtiyaç ve eksiklerini biliyor ve planlıyoruz. Bu amaçla 650 kişilik tiyatro ve sahne sanatları alanı ile küçük salonları galerilerden oluşan model bir kültür merkezi prestij projelerimizin arasında yer alıyor. Mimari projesi hazırlanan projemiz Afyonkarahisar halkının beklentisini tamamen karşılayacak ve marka değerini arttıracaktır. Şehrimizin eksiklerini bildiğimiz için çözüm yolları üretiyoruz. Projelerimizle Afyonkarahisar’ımıza değerine değer katacağız” dedi.

 

Konuşmalarının ardından Belediye Meclis üyeleri tek tek kürsüye davet edilerek tanıtıldı. Soru cevap şeklinde devam eden program toplu hatıra fotoğrafı çekildikten sonra son buldu.