11 akademisyenin makalelerinden oluşan AKÜ Sosyal Bilimler Dergisi’nin 3 aylık periyotlar halinde yayımlandığını ifade eden AKÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Elbeyi Pelit, Prof. Dr. Fuat Sezgin yılı kapsamında düzenlenen faaliyetlerin AKÜ’nün misyonu ve vizyonu ile uyumlu olduğunu, bu amaçla İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı (İBTAV) ve Kırıkkale Üniversitesi ile bir işbirliği protokolü imzaladıklarını ve “Prof. Dr. Fuat Sezgin Özel Sayısının” bu doğrultuda hazırlandığını belirtti.

Bu kapsamda AKÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Elbeyi Pelit ile Özel Sayı Editörü Prof. Dr. Celal Demir, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş’a “Prof. Dr. Fuat Sezgin Özel Sayısını” takdim ettiler.

Prof. Dr. Fuat Sezgin Özel Sayısı hakkında

İslam kültür ve medeniyetinin daha iyi anlaşılması ve Prof. Dr. Fuat Sezgin’in hatırasının yaşatılması için 5 Eylül 2018 tarihli, 2018/6 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile 2019 yılı Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı olarak ilan edilmiştir. Bu doğrultuda AKÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından çıkartılan “Prof. Dr. Fuat Sezgin Özel Sayısında” 11 akademisyenin 11 makalesi yer almaktadır.