AFSÜ Hastanesi  Dünya Prematüre Günü kapsamında, prematüre bebeklere dikkat çekmek, bu bebeklerin bakımları ve beslenmeleri konusunda kamuoyunu bilgilendirerek farkındalık oluşturmak amacıyla bir etkinlik düzenlendi.
Yeni Doğan Bilim Dalı öğretim üyeleri Doç. Dr. A. Afşin Kundak, Dr. Öğretim Üyesi Ferit Kulalı ve AFSÜ Yeni Doğan ekibi tarafından düzenlenen anlamlı etkinliğe, AFSÜ rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, AFSÜ Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ahmet Ali Tuncer, hastane Başhekim Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Serkan Gökaslan yanı sıra diğer yöneticiler, hasta ve hasta yakınları da katıldı.

Yılda yaklaşık olarak 500 yenidoğan hasta çeşitli sıkıntıları nedeniyle yoğum bakım ünitemizde tedavi görmekte. Bunun da yaklaşık 1/3 kadarı ileri derecede prematüre bebek bebek olduğunu kaydeden Prof. Dr. Okumuş, ünitede 19 yoğun bakım yatağı ile hizmet verildiğini söyledi. “Prematüre bebeklerimizin küçük doğmaları büyük insan olmalarına engel değildir.” diyen Prof. Dr. Okumuş, AFSÜ Hastanesinin kalifiye ekibi ve yeterli donanımıyla bebeklerimizin ve ailelerinin yanında olmaya devam edeceğini ifade etti.

Çok sayıda hasta yakınının ve personelimizin katıldığı etkinlikte, prematüre doğumlar hakkında açıklamalarda bulunan AFSÜ Yenidoğan Bakım Ünitesi yetkilileri, her on çocuktan birinin, dünyaya prematüre geldiğine değinerek ülkemizdeki prematüre doğum oranının yüzde 12 seviyesinde olduğuna dikkat çekti.

Prematüre bebeklerin hastanede uzun ve sorunlu bir yatış dönemleri olduğunu belirten AFSÜ Yenidoğan Bakım Ünitesi yetkilileri, taburcu olan bebeklerin bazen hayat boyu süren ve kendileriyle birlikte ailelere ve topluma da ilave sorumluluklar yükleyen sorunlarla mücadele ettiğini dile getirdi.