-Afyon Postası’nın Haberi.

2012 yılında Çorum’un Osmancık Askerlik Şubesi’nde askerlik vazifesini yaparken silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybeden Piyade Çavuş Hüseyin Ildız, kayıtlarda “vefat etti” olarak yer almıştı. O günden sonra aile adına Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi hukuk mücadelesini başlattı. Mücadele 8 yıl sonra sonuç verdi ve Hüseyin Ildız, şehit sayıldı.

AVUKATIMIZ HABERİ VERDİ

Dernek Başkanı İsmail Kumartaşlı haberi sosyal medya hesabından duyurarak, şöyle konuştu:  “2012 Tarihinde Askerimiz Şehittir Dedik. 8 Yıl süren hukuk mücadelesi sonucunda bu gün şehitlik haklarını Avukatımız Serpil Öztürk ablamız sayesinde aldık.16.12.2012 tarihinde askerlik hizmetini Çorum Osmancık Askerlik Şubesinde yaparken silahlı saldırı sonucu vefat eden P.Çvş.Hüseyin Ildız bugün şehit sayıldı.”

KEŞKE ŞEHİDİMİZİN BABASI DA BU GÜNLERİ GÖRSEYDİ

Kumartaşlı, haberi şehit annesi Ayşe Ildız’a ilettiğini ifade ederek şöyle konuştu: “Ayşe annemizin sevinci görmeye değer. Şu an Ayşe annemizin yanındayız. Keşke Veysel amcamızda sağ olsaydı bu günü görseydi.”