Afyon Eğitim Vakfı’nın Türk Eğitim Derneği’nin Afyon Koleji’nin bulunduğu arsa için başlattığı kampanyanın ilk sonucu alındı. Afyonkarahisar ve İstanbul’da yapılan görüşme ve ziyaretlerin ardından arsanın satın alınması için peşinat miktarı toplandı ve İl Milli Emlak Müdürlüğü’ne yatırıldı. Arsanın Afyon Eğitim Vakfı’na satışı ile ilgili protokol imza töreni, İl Milli Emlak Müdürlüğü’nde gerçekleştirildi. Törene Afyon Eğitim Vakfı ve Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Afyon Eğitim Vakfı İkinci Başkanı ve Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Milli Emlak Müdürü Yusuf Ozan, Afyon Eğitim Vakfı Genel Sekreteri Murat Diker, İl Milli Emlak Müdür Yardımcısı Mustafa Akıllıbaş ve Kadir Pancaroğlu katıldı.

KAMPANYA SÜRÜYOR

Törende bir konuşma yapan Afyon Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, “TED Afyon Koleji’nin bulunduğu arsayı 31 Aralık 2018 itibari ile satın alarak Afyon Eğitim Vakfı’na kazandırmış olduk. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz. Başta Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na, Sayın Milletvekillerimiz Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven’e, Sayın Valimiz Mustafa Tutulmaz’a, Sayın Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban’a, Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurumu’nda görevli Fatma Mert Hanım’a, Necmettin Can Bey’e, Milli Emlak İl Müdürümüz’e, Afyon Eğitim Vakfı Genel Sekreterimiz’e, Milli Emlak İl Müdür Yardımcımız’a, Kadir Pancaroğlu Bey’e teşekkür ediyoruz. Yine TED Afyon Koleji’nin bulunduğu arazinin 49 yıllığına Afyon Eğitim Vakfı’na irtifak hakkıyla tahsis edilmesini sağlayan eski Maliye Bakanımız Sayın İsmet Attila’ya çok teşekkür ederiz. Peşinatı 31 Aralık’a yetiştirmemiz gerekiyordu, aksi takdirde fiyatı artıyordu. Son dakikalarda yetiştirdik ve peşinatını yatırdık. Afyon Eğitim Vakfı’na, Vakfımız’a gönül verenlere, tüm bağışçılarımıza, katkıda bulunanlara, katkıda bulunacaklara, can-ı gönülden teşekkür ediyoruz. Vakıf’ın geliri arttıkça burs verilen öğrenci sayısı da artacaktır. Şimdi gereken miktarın ancak peşinatını yatırabildik. Arsanın bedeli toplam 5 milyon 226 bin 982 lira. Biz, 1 milyon 359 bin 312 lirayı 31 Aralık 2018’de yatırdık. Daha 3 milyon 867 bin 670 liranın, 5 yılda 6 ayda bir ödenecek taksitlerle yatırılması gerekiyor. Bunun 767 bin lirası faiz. İşadamlarımızın katkı sağlayacağı, aynı zamanda kısa mesajla destek olunabilecek bir kampanya da başlattık. Bu kutsal bir mevzu. Parayı ne kadar çabuk toplayıp yatırabilirsek, faizi o kadar az ödemiş olacağız. Bu da öğrencilere burs olarak dönecek” dedi.

6 BİN METREKARE DAHA

Vakıf İkinci Başkanı Burhanettin Çoban da konuşmasında “Devletimiz, 2018 yılında çok güzel bir kanun çıkardı. Kanunda, bir Hazine arazisinin üzerinde eğitim yuvası, yurt, okul ve benzeri tesisler yapılmışsa burasının emlak değeri üzerinden 5 yılda, yüzde 9 faizle satışının yapılacağı belirtiliyor. Arsa kamu yararına çalışan dernek veya vakıf ise, Bakanlar Kurulunca vergi muafiyeti tanınmış bir dernek veya vakıf ise su emlak bedelinin de yarısının alınacağı hükme bağlanmış. Afyon Eğitim Vakfı’nın Bakanlar Kurulunca vergi muafiyeti tanınmış bir vakıf olmasından dolayı emlak bedelinin yarı bedeline bu arsayı almış olduk. Milli Emlak İl Müdürümüz ve Müdür Yardımcımız olağanüstü bir gayret ile, işlemlerimizi süratle yaptılar. Geriye finansman kalıyordu. Burada Yönetim Kurulu Üyelerimiz, ellerini ceplerine attılar. Yönetim Kurulu Üyelerimiz ellerini ceplerine atmasalardı biz dışarıdan para toplayamazdık. Herbir Yönetim Kurulu Üyemiz 125’er bin lira, Belediyemiz de Yönetim Kurulu Üyeliği dolayısıyla bu konuda 125 bin lira katkı sağladı. Akabinde Afyonkarahisar’ın içinden, İstanbul’dan, Afyon’da yatırımı olan diğer vatandaşlarımızdan peşinatımızı topladık. Geriye kalacak bedelle ilgili borcumuz devam ediyor. Biz bu kampanyamıza Afyonkarahisarımız’dan, Afyonkarahisar dışından, yurtdışından ve tüm vatandaşlarımızdan katkı bekliyoruz. Böylelikle 22 bin 500 küsur metrekarelik arsamız, üzerindeki binalarla beraber Afyon Eğitim Vakfı’nın öz malı olmuş oluyor. Burada ileride ilave eğitim tesisleri yapılabilir. Hatta özel bir üniversite için bile burada adımlar atılabilir. Buradan elde edilecek gelirlerle daha çök öğrencimize burs imkanı sağlanmış olabilir. Ben bu Kanun’u çıkaran Devletimiz’e, Hükümetimiz’e, işlemlerimizi hızlandıran Milli Emlak Genel Müdürlüğümüz’e ve İl Müdürlüğümüz’e, değerli Bakanımız Veysel Eroğlu’na, Milletvekillerimiz Ali Özkaya Bey’e, İbrahim Yurdunuseven Bey’e, bu arsanın Afyon Eğitim Vakfı’na tahsisini sağlayan Eski Maliye Bakanımız İsmet Attila’ya can-ı gönülden teşekkür ediyoruz. Belediye olarak biz de bu arsamızın 6 bin metrekare daha büyütülmesi için bir çaba içine girdik. O arsayı da Belediye olarak kazandıracağız” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından arsanın devri hakkında protokol imzalandı.