Gün FM’de yayınlanan Gündem programına Gönül Köprüsü Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Lütfiye Polat konuk olarak katıldı. Polat ilimizde bulunan çok sayıda sivil toplum kuruluşu ile 5 Ocak Pazar günü Kent Meydanı’nda saat 13.00’de Uygur Türklerinin dramına dikkat çekmek için bir etkinlik düzenlediklerini ve tüm vatandaşları beklediklerini kaydetti.

“Uygur Milli Meclis Başkanı Seyit Tümtürk de bizlerle beraber olacak”

Dernek olarak Temmuz ayında faaliyete geçtiklerini belirten Polat, “Kurulduğumuzdan bu yana güzel çalışmalar yaptık. Çin baskısı altında yaşamlarını sürdüren soydaşlarımız Uygur Türklerinin dramlarına dikkat çekmek için 5 Ocak Pazar günü bir etkinlik düzenledik. İlimizdeki birçok görüşten sivil toplum kuruluşu biraraya gelerek tek yürek olduk. Tüm vatandaşlarımızı 5 Ocak Pazar günü saat 13.00’de Uygur Türklerinin sorunlarına dikkat çekmek için Kent Meydanına bekliyoruz. Uygur Milli Meclis Başkanı Seyit Tümtürk de bizlerle beraber olacak. Etkinlikte Çin zulmünde hayatını kaydeden Uygur Türklerimiz için gıyabi cenaze namazı kılınacak ve Kuran-ı Kerim tilaveti olacak. Ayrıca konuyla ilgili basın açıklaması yapılacak” diye konuştu.

“Herkesi çalışmalarımıza destek olmaya bekliyorum”

Derneklerinde her kesimden insanın biraraya geldiğini söyleyen Gönül Köprüsü Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Lütfiye Polat, “Amacımız ihtiyaç sahibi kişilere ulaşıp, dayanışma ruhunu geliştirmektir. Herkesi çalışmalarımıza destek olmaya bekliyorum” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Yayına Uygur Milli Meclis Başkanı Seyit Tümtürk de canlı telefon bağlantısı ile katılarak Uygur Türklerinin yaşadığı dramı anlattı.