Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya belediyeleri ziyaret etmeye ve inşaatı devam eden yada tamamlanan tesisleri yerinde incelemeye devam ediyor.

ÇEVRECİ BİR ŞEHİR OLACAĞIZ

Bu kapsamda hafta sonu çalışmalarına Sülümenli Belediye Başkanı İbrahim Eroğul’u makamında ziyaret ederek başlayan Özkaya, bölgede bulunan tavuk gübresinden elektrik enerjisi üreten biyogaz tesislerinin çevreye verdiği zararın giderilmesi için Çevre ve Şehircilik İl Müdürü ve yetkili birim personelleriyle yerinde incelemelerde bulunarak mevcut sorunların çözülebilmesi adına Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü ile görüştü. Özkaya, Afyonkarahisar’a kazandırılan bu tesislerin üretirken çevreye de gereken özeni göstermesi ve daha yeşil bir Afyonkarahisar için her türlü desteğin sağlanacağını ifade etti

İFTARA KATILDI

Milletvekili Özkaya, Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından Şuhut’ta düzenlenen halka açık iftar yemeğine katıldı. Sonrasında Haydarlı Belediye Başkanı Duygu Peker’i makamında ziyaret edip vatandaşlarla sohbet eden Özkaya, “her zaman olduğu gibi vatandaşlarla buluşmaya ramazanda da devam ediyoruz” dedi.

PATATES ÜRETİCİSİ RAHATLAYACAK

Milletvekili Ali Özkaya’nın, takip ettiği Sandıklı Akin Köyünde yapımı devam eden doğal soğuk hava depolarının çalışmaları sona yaklaştı. Özkaya, “yörenin meşhur patatesini daha iyi ve sağlıklı  koşullarda saklayarak bölgemize en güzel patatesi sunmanın yanında yöredeki çiftçimizin de daha iyi kazanç sağlayabilmesini amaçlıyoruz” dedi.  Özkaya, inşaatı devam eden depoların yeni dönemde çiftçimizin hizmetine açılmasını yetkililerden istedi.

ÇAYÜSTÜ GÖLETİ HİZMET VERMEYE BAŞLADI

Dinar’da Çayüstü ve Cumhuriyet köylerinin tarımsal üretimde yararlanacağı Çayüstü Göleti’nin hizmet vermeye başlamasına tanıklık eden Özkaya, bölgede bulunan tarımsal arazilerin sulanmaya başlamasının yöre halkına önemli katkı sağlayacağını belirterek bu kapsamda ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğa’na, göletin yapımında büyük emeği olan Orman ve Su İşleri Önceki eski Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlun’a ve Devlet Su İşleri yetkililerine teşekkür etti.

KÖYLERİN İMAR PLANI TAMAMLANACAK

Afyonkarahisar’da İl Özel İdaresi’ne bağlı köylerde imar planlarının tamamlanarak vatandaşlara daha iyi hizmet sunulabilmesi amacıyla girişimlerine devam eden Milletvekili Ali Özkaya, Tarım ve Orman Bakanlığından Bitkisel Üretim Genel Müdürü, Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü ve Mera Daire Başkanı ile bir araya geldi. Afyonkarahisar İl Genel Meclisince köylerin imar planlarının yapılması süreçlerinde Bakanlığın gerekli desteği ve kolaylığı sağlayacağı konusunda anlaşmaya varıldığını belirten Özkaya, “İnşaallah köylerimizin imar planlarını en kısa sürede tamamlayacağız” dedi.