Gazeteci İsmail Akar’ın hazırlayıp sunduğu Basın Odası programına Gazeteciler Polat Yılmaz ve Ertuğrul Sevim yorumlarıyla katıldılar.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç’ın eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve işadamı Osman Kavala ile ilgili “Kavala’nın tutuklu kalmasına hayret ediyorum, Demirtaş’ın tahliyesi olabilir” sözlerini anımsatan Gazeteci İsmail Akar, “Bu sözler gündem oluşturdu. Yine Kılıçdaroğlu’nun mafya Alaaddin Çakıcı tarafından tehdit edilmesi ve Bahçeli’nin Çakıcı’ya sahip çıkan açıklamaları siyasette geçtiğimiz hafta en fazla konuşulan konulardan biri oldu. Siyasi havanın gerginliğinin yanı sıra pandemideki artış nedeniyle yeni kurallar getirildi. Hafta sonları belirli saatlerde sokağa çıkılmayacak. Ekonomik sıkıntılar herkesin malumu. ABD’deki başkan değişimi ve ardından gelen değerlendirmeler de sürekli kamuoyunda tartışılıyor. Herkes bir an önce normalleşmeyi bekliyor” şeklinde değerlendirmede bulundu.

“Bunalmış insanlar öfkelerini Trump’ı seçmeyerek göstermişlerdir”

ABD’deki yönetim değişikliğinin sadece Türkiye’yi değil dünyayı etkileyeceğini belirten Gazeteci Polat Yılmaz, “ABD’deki seçim kampanyasına baktığımızda daha etkin görünen Trump yerine daha yaşlı olan Biden başkan seçildi. Biden, geçmişte senatörlüğünden bu yana ABD’nin politikalarını iyi bilen bir isim. Bu durum uygulayacağı politikaları etkileyecektir. Trump bana göre pandeminin ilk kurbanı olmuştur. Bunalmış insanlar öfkelerini Trump’ı seçmeyerek göstermişlerdir. ABD’deki bu durum diğer ülkelere de yansıyacak gibi görünüyor. Özellikle Fransa’da Macron değişebilir. Türkiye tüm dünyada olduğu gibi ekonomik krize pandemiyle girmedi. 2018 yılından bu yana sıkıntılar var. Yabancı sermayenin yeniden ülkemize çekilmesi lazım” diye konuştu.

“Küreselcilerin dünyayı nasıl yönlendirdiğini hepimiz biliyoruz”

Pandemiyle birlikte tüm dünyada ekonomik sıkıntılar yaşandığını kaydeden Gazeteci Ertuğrul Sevim, “Biden’in normalde seçilmesi zor görünüyordu. Ama pandeminin yarattığı olumsuzluk Biden’i başkan yaptı. Trump gider gitmez ABD’de aşı çalışmalarında başarılı olunduğu açıklandı. Bu bana ilginç geldi. Küreselcilerin dünyayı nasıl yönlendirdiğini hepimiz biliyoruz. Ulus devletleri yok etmek için durmadan uğraşıyorlar. Bunlar ulus devlet, milliyetçilik gibi düşünceleri istemiyorlar. Bunların derdi para. Biden’in daha önce verdiği açıklamalar ortada. Bunlar uğraşlarını sürdürürken Türkiye’de kendini korumak adına düzenlemelerini sürdürüyor. Önümüzdeki günlerde hukukla ilgili düzenlemeler yapılacağa benziyor. Bu ülkemizin dünyada daha güvenli bulunması açısından önemli” şeklinde konuştu.