Orman Genel Müdürlüğü 2019-2021 dönemi Döner Sermaye Bütçesi hazırlık toplantısına Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Orman Genel Müdürlüğü üst düzey yöneticileri, Daire Başkanları, Bölge Müdürleri ve ilgili Şube Müdürleri katıldı.

 

Toplantıda konuşan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı: “İnşallah 2019-2021 dönemine ait döner sermaye bütçe hazırlık toplantımızın hem Orman Genel Müdürlüğümüze hem ülkemize ve milletimize hayırlara vesile olmasını diliyorum. Orman Genel Müdürlüğü köklü kendi gelenekleri olan çok güzel bir kurum. Ben de aşağı yukarı müsteşar olduğum 2016 Şubat ayından itibaren yaklaşık iki buçuk üç yıla yakın sizlerle birlikte çalışma imkanı buldum. Gerçekten sizlerle birlikte olmaktan, çalışmaktan, hedefler koymaktan ülkemizde değişik sektörlerde olduğu gibi ormancılık sektöründe de farkı koymaktan mutluluk duyuyorum. Bu 2019-2021 dönemini kapsayan döner sermaye bütçe hazırlık toplantısının da inşallah şimdiden hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. ” dedi.

 

Cumhurbaşkanı yönetim sistemi ile birlikte Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın birleşerek büyük bir bakanlık haline geldiğini, iki bakanlık arasındaki başta meracılık olmak üzere girift konuların artık daha rahat çözüme kavuşacağına dikkat çeken Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı; “Sayın Bakanımızın da en baştan beri vurguladığı, önem verdiği ve bu sabah Sayın Valimizle birlikte değerlendirdiğimiz konuların başında da bu mera vasfını kaybetmiş araziler geliyor. Mera vasfını kaybetmiş arazilerimizi vatandaşa açarak ülke ekonomisine, insanlarımızın faydasına sunmamız gerekiyor.” dedi.

 

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı konuşmasının devamında odun dışı orman ürünleri, gelir getirici türler, tıbbi aromatik bitkiler, fidancılık, orköy, ülkemizin orman varlığının arttırılması, orman gelirlerinin çeşitlendirilmesi ve arttırılması, orman yangınları ile mücadele konularına değindi.

 

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı’nın konuşmasının ardından Orman Genel Müdürlüğü 2019-2021 dönemi Döner Sermaye Bütçesi hazırlık toplantısı devam etti.