Gazeteciliğin çok güzel bir meslek olduğunu belirten Artuk gazetede hem ilimizin hem de ülkemizin gündemini takıp ettiklerini ve okuyucularla bunu paylaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Gazeteciliğin veballi bir çalışma alanı olduğunu ve kamuoyu adına sorumluluk taşımadan bu mesleğin yapılamayacağını söyleyen Artuk, “Gazeteci halkla yöneten arasında bir köprü görevi görür. Elinize gelen bilgilerin doğruluğunu araştırmadan yazmamak gerekir. Bazen art niyetli bilgiler de gelebiliyor. Bunları araştırmadan yazarsanız bir makam sahibine veya işletmeye zarar vermiş olursunuz. Bu nedenle gazetecilik veballi bir meslek. Bu işi hakkını vererek yapan hem ilimizde hem de ülkemizde birçok gazeteci var. Biz de uzun yıllardır olduğu gibi hakkını vererek bu mesleği yapanların içinde olmaya devam edeceğiz. Gazetemiz kurulduğundan beri daima halkımızın yanında bir yayın politikası belirlemiş ve biz de devraldığımız bu emaneti çizgisinden sapmadan devam ettireceğiz” diye konuştu.

“DÜNÜ VE BUGÜNÜ AYNI OLAN BAŞARILI OLAMAZ”

Asıl mesleğinin Fizik Öğretmeni olduğunu kaydeden Artuk, “2014 yılına kadar Batı Dershanesi’nde eğitimi sürdürdük. Her dershanecinin hayali bir özel okul açmak, her özel okul sahibinin de hayali özel bir üniversite açmaktır. Dershanenin ardından bir özel okul açmaya karar verdik. Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulan teknik kolejimiz açıldığında ülkemizdeki 8 okuldan bir tanesiydi. 6 tanesi vakıfa aitti. Biz şirket olarak kurulan 2 okuldan birisiydik. Bu şekilde Özel Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji faaliyetine başlamış oldu. Bugün ilimizdeki lise öğrencilerinin yaklaşık yüzde 15’i kolejimizde öğrenim görüyor. 1650 öğrencimiz var. Öğrenci sayımız itibariyle ülkemizdeki büyük okullardan biriyiz” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Dünü ve bugünü aynı olan insanların başarılı olamayacağını düşündüğünü kaydeden Artuk çalışmalarını sürekli gelişerek sürdüreceklerini kaydetti.