Vali Mustafa Tutulmaz, Ege Gazeteciler Federasyonu Genel Kurulu için Afyonkarahisar’a gelen federasyon üyeleri onuruna düzenlenen Gala Yemeğine katıldı.

Gala Temeğine Vali Mustafa Tutulmaz, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Osman Alp, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Hamza Çömez, Ege Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mehmet Abdioğlulları, Afyon Basın Yayın Derneği Başkanı Sezer Küçükkurt, federasyon üyeleri ve basın mensupları katıldı.

İnternet Medyası Alanında Düzenleme Gerekli

Yemekte konuşan Vali Mustafa Tutulmaz basının geçmişte de, günümüzde de günlük hayatın önemli parçalarından biri olduğunu söyleyerek: “Her ne kadar basının şekli, ulaşım tarzı değişse de, bilgi kaynakları ve vatandaşa ulaşma yönünde her dönemde değerini korumaktadır. Eskiden yazılı basın ön plandayken, bugün artık internet medyası yazılı basının önüne geçmiştir. Gelişen yeni sisteme ayak uyduran basın da var, biraz geride kalan basın da. Kendiliğinden ortaya çıkmış internet medyası da var. Günümüzde bu alanda düzenleme eksikliği var. Çok hızlı bir şekilde haberlere ulaşılıyor ama birçok haberin yanlış ve yanlı olduğunu görüyoruz. Çok farklı kaynaklardan aynı habere ulaşabilenler için bu durum belki de çok sıkıntı yaratmıyor ancak belirli yayınları izleyenler ve takip edenler açısından tek yönlü bir haber bombardımanına maruz kalma söz konusu. Bu durum zaman içerisinde o medyanın güvenilirliğini sarsıyor. Bu alanda bir düzenleme eksikliğinin giderilmesi gerektiğini ifade etmek isterim” dedi.

Şehirlerin Rekabetinde Afyon Hızla İlerliyor

Afyonkarahisar’da basının bir araya gelerek bir sinerji yakaladığını belirten Vali Tutulmaz: “Ben bir kez daha her bir gazete sahibini tebrik ediyorum. Birbirleri ile olan rekabeti ortak hedefe kilitlenmede kullandıkları için bu oluşan tablodan hem gazeteciler, hem de ilimiz faydalanıyor. Şehrin tanıtılmasında Afyonkarahisar medyasının önemli bir katkısı oluyor. Ben kendilerine teşekkür etmek istiyorum. Afyonkarahisar potansiyeli yüksek bir il. Bu potansiyeli de son yıllarda çıkarmaya başladı. Bunun karşılığı olarak dünyanın sayılı şehirleri içerisine girdi. Artık geldiğimiz çağda ülkelerden ziyade şehirlerin rekabeti söz konusu. Şehirlerin rekabetinde Afyonkarahisar olarak hızla ilerliyoruz. Gerek termal alandaki tanınırlığımızla, gerekse lezzet alanında elde ettiğimiz kazanımlarla ilimizin marka değerini artırmaya devam ediyoruz” diye konuştu.  

Afyon, Ülkenin Önde Gelen Şehirlerinden Birisi Olacak

Afyonkarahisar’ın kendisinden daha da bahsettiren bir il olacağına inandığını kaydeden Vali Mustafa Tutulmaz: “Bundan 20 yıl önceki Afyon ile bugün arasında dağlar kadar fark var. Bundan 10 yıl sonra da bugün arasında çok fark olacak. Şehrin markalaşması ve tanıtım nokrasında belirli bir ivme aldık. İnşallah aynı yolda hızla ilerleyeceğiz. Bugüne kadar Afyon Ege’nin içte kalmış bozkır bir ili idi. Biraz handikaplı bir şehirdi. Ancak son yıllarda yapılan yatırımlar, termalde, mermerde ve diğer alanlarda elde ettiği kazanımlarla bu handikapı aştı. İnşallah önümüzdeki 10 yılda kendinden daha fazla bahsettiren ve ülkenin önde gelen şehirlerinden birisi olacak. Ben buna inanıyorum, Afyonkarahisarlı da buna inanmaya başladı” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından federasyon üyelerine protokol üyelerince plaketleri takdim edildi. Günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile program sona erdi.