Afyonkarahisar’a getirdiği tiyatro oyunları ile dikkat çeken Gazeteci Ömer Mazi, Afyon Postası canlı yayınlarında Nail Azbay’ın konuğu oldu. Mazi, programda özetle şunları söyledi: 

BU ŞEHRE ZEKİ MÜRENLER, LEVENT KIRCALAR GELMİŞ

Afyon’un tiyatro kültüründen bahsederken Ali Çakalgöz’den, Ahmet Taşpınar’dan bahsetmek lazım. Hasan Hüseyin Elmastan bahsetmek lazım. Onlar Afyon’da bu işin temelini 15 yıl önce atan arkadaşlarımız. Kültür ve Sanat Afyon’da çok eskiden varmış. Bu şehre Zeki Mürenler gelmiş. Levent Kırca’ların geldiği bir dönem olmuş. Fakat ondan sonra ne olduysa bir şekilde bıçak gibi kesilmiş. 

ZEYBEK VE ÇOBAN’IN SEÇİM PROJESİ ORTADA YOK

Ben her fırsatta Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in yaptığı her toplantıda ısrarla söylüyorum Afyon’un bir Kültür Merkezi’ne ihtiyacı vardı. Burhanettin Çoban’ın da Mehmet Zeybek’in seçim projelerinde vardı. Ama hala ortada yok. Isparta’nın var, Burdur’un var. Uşak’ın çok dehşet güzellikte bir kültür merkezi var. Kütahya’da var. Ben oralarda salonu geziyorum. Neden bizde yok diyorum.

RAM SALONU 50 YIL ÖNCE TÜRKİYE’DE İLK 3’TE YER ALMIŞ

Bizde Rehberlik Araştırma Merkezi var. Burada çok ilginç bir şey var. Türkiye’de 3 tane döner salonlarından bir tanesi burası.. En az 50 yıllık bir salon. O zaman kim yaptı neden yaptı bilinmiyor. Türkiye’de 3 tane döner sahneli salon olacak bir taneside Afyon’da olacak. Bu çok kıymetli aslında. Hem tiyatro hem sinema salonu olarak kullanılmış. O salona biraz yatırım yapılmalı. Çok daha şık bir salon olabilir. Bu kadar değerli bir salon. Bugün bile Türkiye’nin bir çok yerinde döner sahneli salon yok.