Çakırköy Yangın İstasyonunda Vali Mustafa Tutulmaz’ın başkanlığında toplanan Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonunda ilgili kamu kurum ve kuruluş temsilcileri yer alırken, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Özdemir Şan, Orman Bölge Müdürü Recep Temel ve il müdürleri hazır bulundu.

'ŞANSLI BİR BÖLGEYİZ'
Protokol imza töreninde konuşan Vali Tutulmaz; “Biz yangınlar konusunda şanslı bir bölgedeyiz. Çok şükür ki geçen yıl çok ciddi bir yandın olmadı. İklimsel olarak soğuk şartlara sahibiz. Buda bizim için bir kazanç oluyor. Ama riskli alanlarımız var. Akdağ’da bunlardan birisidir. Böyle yerlerimiz Afyonkarahisar için büyük bir değerdir. Bunu için özel gayretlerimize devam etmeliyiz.” dedi.
TEDBİRLERİ ANLATTI
Toplantıda sunum yapan Eskişehir Orman Bölge Müdürü Recep Temel, alınan yangın tedbirleri ve yangınların çıkış nedenleri hakkında bilgi verdi. Yangınla mücadele kapsamında Orman Teşkilatı olarak hazırlıkların tamamlandığının altını çizen Temel, Vali Tutulmaz başkanlığında imzalanacak olan protokol ile çok daha verimli çalışmalar sergileneceğini sözlerine ekledi.Daha sonra protokolün maddeleri okunarak her kuruma düşen görevler titizlikle belirlendi. Protokole son şeklinin verilmesinin ardından kamu kurum ve kuruluş temsilcileri tarafından imzalar atıldı.