Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yayınladığı mesajında, öğretmenlerin zor şartlar altında var güçleriyle çalıştıklarını söyledi.
EŞİT İŞ YAPANLARIN EMEKLERİ GASP EDİLMİŞTİR
Öğretmenlerin, eğitimin kuşkusuz en önemli unsurları olduğunu kaydeden Milletvekili Burcu Köksal, “Atatürk 'Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir' sözleriyle de öğretmenlerin taşıdıkları önemi ve öğretmenlere verdiği değeri ortaya koymuştur. Ancak günümüzde ne yazık ki Atamızın öğretmene verdiği değerden eser kalmamıştır. AKP iktidarında öğretmenler kadrolu-ücretli-sözleşmeli diye ayrılarak eşit iş yapanların emekleri gasp edilmiştir.” dedi. 
AKP ÖĞRETMENLERE VERDİĞİ SÖZLERİ YILLARDIR YERİNE GETİRMEDİ
Öğretmenlerin büyük bölümünün ekonomik sıkıntı içinde ek iş yapmak zorunda kaldıklarını vurgulayan Köksal,  “Öğretmenlerin aile bütünlüğü dahi ellerinden alınmıştır. Öğretmen, AKP iktidarında mobbinge uğrayan haksızlıklara maruz kalan, bir konuma getirilmiştir. Her fırsatta öğretmenlik meslek kanunu çıkaracağım diye vaatte bulunan, 3600 ek göstergeyi vereceği sözünü veren AKP; yıllardır bu sözlerini yerine getirmemiştir.” ifadelerini kullandı. 
YÜZBİNLERCE ÖĞRETMEN ATAMA BEKLİYOR…
Köksal mesajının devamında şu ifadeleri kullandı:
“Öte yandan mezun olupta öğrencilerine kavuşmak için gün sayan, zaman zaman ataması yapılmadığı için canına kıyan atama bekleyen öğretmenlerimizin sayısı her geçen gün artmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı verilerine göre her yıl öğrenci sayısı artarken ataması yapılan öğretmen sayısı da azalmaktadır. Örneğin 2012 yılında 56 bin 102 öğretmen atanırken, 2015 yılında 52 bin 736 öğretmenin ataması yapılmış, 2018 yılında ise bu sayı 27 bin 239'a düşmüştür.  MEB öğretmen açığını atama yapmak yerine ücretli istihdam modeliyle kapatmaya çalışmakta ücretli öğretmenlik için de işletme, ilahiyat, mobilya vb. bölüm mezunlarını dahi görevlendirebilmektedir. Öğretmelik formasyonu olmayan birçok kişi bugüne dek ek ders ücreti karşılığında branş öğretmeni olarak görevlendirilmiştir. Yüz binlerce öğretmenimiz atama beklerken bakanlıkça kapıların bu şekilde kapatılması son derece üzücüdür.” 
ÖĞRENCİ SAYISI ARTIYOR, ÖĞRETMEN ATAMASI DÜŞÜYOR
“5000 engelli öğretmen açığı olmasına rağmen sayıları sadece 1200 olan engelli öğretmenlere verilen atama sözü de halen yerine getirilmemiştir.” diyen Köksal, “Öğrenci sayısı artarken öğretmen ataması ise düşmektedir. Bugün her 10 öğrenciden birinin öğretmeni yoktur. Oysa ki, MEB Fatih Projesine ayırdığı ve çöpe atılan 8,5 milyar TL ile 100 bin öğretmen ataması yapabilirdi. 2020 yılı bütçesinde taşımalı eğitim için ayrılan 4,5 milyar lira ile kapatılan 17 bin köy okulu yeniden açılarak atama bekleyen öğretmenler bu okullara atanarak hem taşımalı eğitim sorunu çözülebilir hem de öğretmenler öğrencilerine kavuşabilirdi. Bu öğretmenler gününde Başta başöğretmenimiz Atatürk olmak üzere şehit olan öğretmenlerimizi, atama beklerken çaresizlikten canına kıyan öğretmenlerimizi, pamuk ipliğine bağlısınız sözüyle sürekli mobbinge maruz kalıp geçtiğimiz günlerde aramızdan ayrılan hemşehrimiz Saadet öğretmeni ve ebediyete intikal etmiş bütün öğretmenlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, öğretmenlerimizin ekonomik sıkıntılarının sona erdiği atama bekleyen öğretmenlerimizin öğrencilerine kavuştuğu, 3600 ek göstergenin verildiği, öğretmenlik meslek kanununun çıkarıldığı öğretmenlerin baskı ve mobbinge maruz kalmadığı, liyakatın esas alındığı günlerde 24 Kasımı kutlamayı dilerim.” şeklinde konuştu.