Gazeteci İsmail Akar’ın hazırlayıp sunduğu Basın Odası programına Gazeteciler Ahmet Tunca, Polat Yılmaz ve Ertuğrul Sevim yorumlarıyla katıldılar.

Tüm öğretmenlerin günlerini kutlayarak sözlerine başlayan Gazeteci İsmail Akar, “Her Öğretmenler Günü’nde olduğu gibi yine öğretmenlerimiz hakkında süslü cümleler kullanılacak. Kutlama mesajları ardı ardına yayınlanacak. Onların kutsal bir meslek içinde oldukları ve ellerli öpülesi öğretmenler olduğu defalarca anlatılacak. İşte hepsi bu. Sorunlar ise devam edecek. Bir ülkenin gelişmişliği öğretmen ve eğitimcisine verilen değer ile ölçülür. Bu nedenle öğretmenlerimize ne kadar çok değer verirsek o derecede gelişiriz” şeklinde konuştu.

“Sorunlar çok fazla dillendirilmiyor”

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün her alanda olduğu gibi eğitim alanında da büyük devrimler yaptığını belirten Gazeteci Ahmet Tunca, “Bugün gelişmiş bir eğitim sistemimiz varsa bunun mimarı Atatürk’tür. Öğretmenlik dünyanın en eski ve en kutsal mesleklerinden biridir. Dünyadaki öğretmenlerle ülkemizdeki öğretmenleri kıyasladığımızda bizim öğretmenlerimizin ekonomik durumlarının iyi olmadığını görüyoruz. 24 Kasım kutlamalarla geçiştiriliyor, sorunlar çok fazla dillendirilmiyor. Eğitim bence dünyanın en önemli işidir. Bizler de gereken önemi vermeliyiz. Tüm öğretmenlerimizin günlerini kutluyorum” diye konuştu.

“Oldukça fazla sayıda atanamayan öğretmen var”

Eğitimin ülkemizin önemli sorunlarından biri olduğunu söyleyen Gazeteci Polat Yılmaz, “Eğitimde sistem sürekli değiştiriliyor. Eğitimimizde eskiden de sorunlar vardı. Ama bana göre şimdikine göre daha azdı. Oldukça fazla sayıda atanamayan öğretmen var. Atanamayan öğretmenlerin sorunları bugünden yarına çözülecek gibi görülmüyor. Öğretmenliği meslek olarak seçecek olan gençlerin bu durumu görmeleri gerekiyor. Yoksa yığılma devam edecek. Öğretmenlerin maaşları da oldukça yetersiz. Öğretmene böyle bir maaşı verip gelişmiş ülkelerin eğitimleriyle yarış diyemezsiniz” diye değerlendirmede bulundu.

“Toplumu ileri götürenler yine öğretmenlerdir”

Öğretmenliğin oldukça önemli bir meslek olduğunu belirten Gazeteci Ertuğrul Sevim, “Tarih boyunca öğretmenlik en şerefli meleklerden biri olarak görülmüştür. Öğretmenler geleceği inşa ederler. Toplumu ileri götürenler yine öğretmenlerdir. Cumhuriyetimiz Ulu Önder Atatürk’ün mimarlığında ve öğretmenlerimizin omuzlarında yükselmiştir. Eğitime değer verildikçe her alanda ilerleme kaydedilmiştir. Eğitime yön veren kişilerin eğitimci olmadıkları dönemlerde birçok sorun yaşandığını rahatça söyleyebiliriz. Bu nedenle milli eğitim politikalarına yön verenler eğitimci olmalıdırlar” şeklinde konuştu.

Yayın sonrası Öğretmenler Günü nedeniyle küçük bir pasta kesilerek aynı zamanda emekli eğitimci olan Ahmet Tunca’nın şahsında tüm öğretmenlerin günleri kutlandı.