Çöp kutularının nasıl olması gerektiği, çöp kutularının değişmesi ve projenin ilk olarak belediyeden başlanılmasıyla alakalı hazırlanan projede öğrenciler Belediyeyi ziyaret ederek Başkan Saffet Acar ile görüştü.

Projeyi Başkan Acar’a tanıtan öğrenciler, çöp kutularının kâğıt, plastik ve cam olarak ayrılması gerektiğini, artık gıda çöp kutusunun ise diğerlerinden bağımsız olması gerektiğini ifade ettiler.

Çöp toplama kampanyaları da yapacaklarını belirten öğrenciler projelerinde her Cuma olmak üzere isimleri listeye yazılan öğrenciler tarafından bu çalışmanın yapılacağı bildirildi.

Öğrenciler projeleriyle alakalı olarak, insanların eskiye göre daha da bilinçli olduklarını, Dinar’ın havasıyla, suyuyla çok güzel bir ilçe olduğunu ve herkesin çevreye karşı duyarlı olması gerektiğini söylediler.

Yapılacak olan proje kapsamında, çevreye zarar veren atıklar toplanacak, mavi kapak toplanacak, insanlara çevre bilinci aşılanacak.

Belediye Başkanı Saffet Acar ortaokul öğrencilerinin kendisini ziyaretinden dolayı çok mutlu olduğunu, çevreye duyarlı bir belediye olarak projeye sonuna kadar destek vereceklerini söyledi.