Kocatepe Gazetesi'nden Burak Aydın'ın haberi şöyle... 

“NO 03 Fırından Yeni” işletmesi kapılarını ilk kez Kocatepe Gazetesi Muhabiri ve aynı zamanda A Haber Televizyonu’nun Afyonkarahisar Temsilcisi olan Nail Azbay’a açtı. Yaklaşık 2 saat süren çekimlerde Afyonkarahisar’ın yöresel kahvaltı sofrasında yer edinen Afyon sucuğu, bal ve cevizle ikram edilen manda sütünden elde edilmiş kaymak, haşhaşla üretilen bükme, yüzde 100 patates ve ekşi mayadan üretilmiş ekmekler Türkiye’ye anlatıldı. Çekimlerin hafta sonu Türkiye’nin en fazla seyredilen haber kanalı olan A Haber ekranlarında yayınlanması planlanıyor.

BÜKME ÖZEL GÜNLERİN VAZGEÇİLMEZİ

 “NO 03” işletmesinin Aşçıbaşı olan Fatih Koçak, Afyonkarahisar sucuğunun neden diğer sucuklardan farklı olduğunu anlattı. Koçak ayrıca, mercimekli, patatesli, kıymalı ve daha pek çok çeşidi bulunan bükmelerin özellikleri hakkında da bilgiler verdi. Koçak: “Bükme bu yörenin özel bir yiyeceği diyebiliriz yapımı oldukça meşakkatli olduğu için bayramlarda, özel günlerde ve özellikler aile toplantılarında yapılan bir lezzet” dedi.

MAYALANMAYI ZEMZEM SUYU İLE YAPIYORUZ

 Gıda Teknikeri Hilal Uğurlu ise patates ve ekşi maya ile üretilen ekmeklerin nasıl yapıldığını anlattı. Uğurlu: “Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban tarafından kutsal topraklardan getirilen zemzem suyu ile ekşi mayamızı üretiyor ve patatesli ekmeklerimizi böyle üretiyoruz. Bu ekmeğimiz sağlık açısından oldukça faydalı” dedi. İşletmenin Kurumsal Pazarlama Sorumlusu Gül Karadut ise, işletmenin bundan sonraki süreçte neler yapacağı konusunda bilgiler verdi.