Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Yönetimiz Dünya Veteriner Günü münasebetiyle Veteriner Hekimler Odası Başkanı Muhammed Nevzat Algan’a bir ziyaret gerçekleştirdi. 

Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Gufran Çetinel ve il yönetimi 2008 yılından bu yana Dünya Veteriner Hekimler Birliği’nin kabul ettiği Veteriner Hekimler günü nedeniyle Veteriner Hekimler Odası Başkanı Muhammed Nevzat Algan’a ziyarette bulundular. 

VOLKAN LALE KATLEDİLDİ

 Ziyaret sırasında bir takım açıklamalarda bulunan Başkan Algan’ın gıda kontrolü yapılan tüm çalışmalarda kolluk kuvveti görevlendirmenin zorunluluğunu ifade etti. Başkan Algan, “Yıllardır sesimizi duyuramadık. Meslektaşlarımız görevlerini yaparken sürekli olarak tehdit ve şiddete maruz kalıyor. Hakarete uğruyor, darp ediliyor. Son olarak tek derdi görevini yaparak halk sağlığı korumak olan bir meslektaşımız Volkan Lale katledildi” dedi.

ELİ KANLI KATİLLERİN HEDEFİ OLUYORUZ

Veteriner Halk Sağlığını korumanın önemini vurgulayan Başkan Algan tüketilen hayvansal gıdalar nedeniyle verem, brusella, salmonella paraziter  gibi hastalıkların ortaya çıkabileceğini neticesinde yaşam kayıplarına varabilen sonuçları olabildiğinden bahsetti. Başkan Algan, “Üç kuruş için insan hayatını hiçe sayan canilerin var olduğu bir ortamda, verem, şarbon, yanıkara gibi hastalıklar nedeniyle tanesi bugün için 40/50 bin TL değerindeki etlere imha kararı veren, hasta hayvanların kesilmesine müsaade etmeyen, insan sağlığını hiçe sayanlardan halkımızı koruyan Veteriner Hekimler eli kanlı katillerin hedefi olmaktadır” dedi.

HAYVAN PAZARLARINA GİRİŞ ÇIKIŞLAR GÜVENLİK GÜÇLERİNİN KONTROLÜNDE OLMALI

Hayvan pazarlarında giriş çıkış kontrolleri mezbahalarda canlı hayvan kabulü ve kesim öncesi sonrası tüm kontroller güvenlik güçlerinin nezaretinde olması gerektiğini savunan Başkan Algan yetkililerin bir an evvel bu konuyla alakalı somut adımlar atması gerektiğini ifade etti. 

Ziyaret sonrası değerlendirme de bulunan Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Gufran Çetinel ziyaret sırasında faydalı bir istişarede bulunduklarını ve insan hayatını ilgilendiren tüm konularda iktidarları döneminde müdahil olarak yaşanabilir bir Türkiye hedeflediklerini ifade etti.