Tarih: 1 Aralık 2017… 

Yer: Korel Termal Otel…

Dönemin Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, tüm Afyonkarahisar’ı heyecanlandıran projeyi şöyle duyurmuştu…

“Afyonkarahisar’a deniz getiriyoruz…”

Projenin Afyonkarahisar-İzmir Karayolu üzerindeki İçme Suyu Arıtma Tesisi'nin hemen arkasında bulunan alanda yapılacağı o gün açıklanmıştı. 

Projenin o dönemde Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun destekleriyle, Devlet Su İşleri, Orman Bölge Müdürlüğü ve Afyonkarahisar Belediyesi işbirliğiyle hayata geçeceği belirtilmişti. 

ÖZEL DENİZ KUMU GETİRİLİP PLAJ YAPILACAKTI

O dönemin Belediye Başkanı olan şimdiki İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, proje kapsamında özel deniz kumlarının getirilerek plaj yapacaklarını, kadınlar ve erkekler için ayrı alanların oluşturulacağını, yine aileler içinde özel alanların olacağını ogün dile getirmişti. 

7 MİLYON LİRAYA YAPILACAKTI

Başkan Çoban, o gün bu projenin 7 Milyon liraya hayata geçeceğini söylemişti. 

Şimdi Başkan Çoban’ın o gün söylediklerini hatırlayalım: ”Sayın Bakanımız sağolsun 7 milyon TL maliyetle göletimizi yapıyor ve halkımıza armağan ediyor. Biz de göletin etrafını Belediye imar planlarında yeşil alan olarak ayırmıştık. İnşallah oraya Orman Bölge Müdürlüğümüz ile işbirliğiyle ağaçlandırma, teras alanları ve Bakanımızın talimatıyla yürüyüş yolları yapacağız. Yine Belediye olarak tüm sosyal tesislerini, soyunma-giyinme kabinlerini yapacağız. Kadın-erkek ayrı ve aile olarak girebilecek plajlarımızı da özel deniz kumları getirterek yapacağız. Yani Afyon'a deniz geliyor”

AÇILIŞIN SAATİ BİLE BELLİYDİ

Mesire göleti ve halk plajının açılış töreninin 30 Haziran 2018 saat 10:59'da yapılacağı duyurulmuştu.

Ancak söz konusu açılış tarihinin üzerinden 3 yıla yakın bir süre geçmesine rağmen herhangi bir açılış gerçekleşmedi. 

KAMUOYU ADINA SORUYORUM…

Söz konusu proje unutuldu mu? 

O dönemde Belediye Başkanı olan Burhanettin Çoban’ın verdiği sözü şimdiki Belediye Başkanı Mehmet Zeybek yerine getirecek mi? Gerçekleştirilmeyecekse İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, İl Özel İdaresi bütçesi üzerinden bu projeyi hayata geçirmeyi düşünüyor mu? 

Projenin hayata geçirilememe sebebi bütçe eksikliği mi? 

Eğer sıkıntı bütçe ise Frigya Vadileri’ne yapılan projeler için bütçe konusunu çözen Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek bu projeye el atmayı düşünüyor mu? 

Afyonkarahisar’a deniz ne zaman gelecek? 

Kamuoyu adına soruyoruz…