Afyonkarahisar Basın Mensupları Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Dağhan, 24 Temmuz Basın Dayanışma Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaparak, basının sorunlarına değindi. 
Basın mensuplarının zor günler yaşadığını dile getiren Başkan Dağhan, şunları kaydetti: “Tüm meslektaşlarımın, sansürün kaldırılışının yıldönümü olan 24 Temmuz Basın Bayramını en içten dileklerimle kutlarım. Maalesef demokrasinin olmazsa olmazı olan gazetecilik mesleği her geçen gün yıpratılmaya, maddi anlamda zorlanmaya, yer yer de kötü gösterilmeye başlandı. Mesleğimizde “adına gazeteci” diyen ama gazetecilikle ilgisi olmayan birçok insan türemeye başladı. Özellikle teknolojiyle birlikte internet medyacılığının çoğalması gerçek anlamda gazetecilik yapan meslektaşlarımızı hem prestij açısından hem de maddi açıdan zorda bırakmaya başladı.  
Gazeteciliğin saygınlığından nemalanmaya çalışan bazı şahısların, 100 TL’ye aldığı domainle bir internet haber sitesi kurarak, sorunlu bir meslek oluşmasına sebep olmaya başladığını söyleyebiliriz. 
Bunun içindir ki, gazetecilik mesleğini ve bu mesleği kimlerin yapabileceğini düzenleyen ‘Gazetecilik Meslek Yasası’nın çıkartılması elzem bir hal almıştır.
Yaşamakta olduğumuz bu çarpık sürece son vermek için, gazetecilik mesleğini ve bu mesleği kimlerin yapabileceğini düzenleyen “Gazetecilik Meslek Yasası” teknolojik gelişmeler dikkate alınarak yazılı basının yanı sıra görsel, işitsel ve internet medyasını da kapsayacak şekilde koşullara uygun olarak mutlaka çıkartılmalıdır.
Diğer yandan, bunca sıkıntı ve maddi darboğaz yaşanırken bir de üstüne gazetecilerin birbirleri ile yaşadığı kısır çekişmeler ve sorunlar, sıkıntılarımızı katmerlemektedir. Bizler kim ne derse desin aydın, öngörülü, saygın, nezaketli, kaliteli, hoşgörülü ve kültürlü olmak durumundayız. Özellikle birbirimize karşı daha yapıcı olabilmeli, ufak tefek sorunları görmezden gelmeyi bilmeliyiz. 
Öte yandan ayrı ayrı meslek örgütlerimiz olsa da bazı hususlarda ortak bir zemin oluşturarak, diyalog kanallarını açık tutmalıyız. Sorunlarımızı ancak ortak diyaloglar oluşturarak aşabiliriz. Sadece birileri kendi başına bir şeyler yapıp, kendine mal etme dürtüsüne kapılırsa hiçbir sorunumuz çözülmedi, çözülmeyecektir. 
Mesela önümüzde çözmemiz gereken konulardan bir tanesi de, tasarruf tedbirleri kapsamında gazetecilere vurulan, vurulmaya çalışılan darbedir. Zaten zorlanarak ekmeğini çıkaran gazeteciler, bir de tasarruf tedbirleri kapsamında sanırım yok edilmeye çalışılıyor. Bu konularda ve diğer konularda birlikte hareket etmek çok zor olmamalı, “beni ilgilendiren bir durum yok” diyemeyiz. Ortak hareket etmeli, ortak kararlar alabilmeliyiz.  
Tüm bu sorunlara karşın görevini fedakârca ve layıkıyla yapan meslektaşlarımızın 24 Temmuz Basın Dayanışma Günü’nü, halkımızın da Kurban Bayramı’nı kutlar, saygılarımı sunarım.”