Türk Eğitim Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Muhtar Demirci, Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü ile ilgili ‘Cumhurbaşkanları Köşesi’ne Atatürk fotoğrafı eklenmedi’ başlığı ile çıkan haberlere yazılı bir açıklama ile yanıt verdi. Demirci, “Yazılı basında ve sosyal medya platformlarında Afyonkarahisar Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğündeki Cumhurbaşkanları köşesinde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün portresinin yer almadığı belirtilerek kurum yöneticilerine yönelik ağır ithamlarda bulunulmuştur. Maalesef yanlış bilgilendirme sonucu Afyonkarahisar Milletvekilli Burcu Köksal Hanımefendi de bu hataya düşürülmüştür. Kendilerini birlikte Halk Eğitim Merkezimizi ziyaret etmeye ve yerinde tespite davet ediyoruz. Söz konusu haberlerde yalan, yanlış algı oluşturulmuş olup kurum ve yöneticilerinin itibarı zedelenerek, hakaretler edilmiştir. Gerçekler paylaştığımız fotoğraflarda mevcuttur” dedi.

Türk Eğitim Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Muhtar Demirci'nin açıklamaları şöyle;

“ÜYEMİZİ ATATÜRK DÜŞMANI OLARAK GÖSTERENLER İTHAMLARI ALTINDA EZİLİRLER”

Medyada resimlerden oluşan kompozisyonu bir kısmı verilip diğer kısmı verilmeyerek, söz de Atatürk düşmanlığı tablosu oluşturulmaya çalışıldığını söyleyen Demirci, “Afyonkarahisar Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü binasının giriş katında mevcut kurum müdüründen önceki müdürün yönetiminde, yaklaşık 7 yıl önce yapılmış olan Türkiye Cumhuriyeti cumhurbaşkanları köşesinde İsmet İnönü’den başlayarak Abdullah Gül’e kadar olan cumhurbaşkanları sıralanmış ve haberlerde gösterilen görselin hemen yanında cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün ve şuanki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın portreleride yer aldığı kısım gösterilmemiştir. Medyada resimlerden oluşan kompozisyonu bir kısmı verilip diğer kısmı verilmeyerek, söz de Atatürk düşmanlığı tablosu oluşturulmaya çalışılmıştır. Türk Eğitim Sen’in ve üyelerinin kırmızı çizgisi Atatürk İlkeleri ve cumhuriyetimizin değerleridir. Üyemizi Atatürk düşmanı olarak gösterenler ithamları altında ezilirler. Hodri meydan, gidelim Halk Eğitim Merkezini yerinde görelim. Ayrıca 7 yıl önce, bir önceki müdür döneminde yapılan bu köşenin şimdi iftirayla gündeme getirilmesi kime ve neye hizmet etmektedir?”

“ATATÜRK DÜŞMANI DEMEK İFTİRANINDA TA KENDİSİDİR”

Kurum Müdürünün, bina önüne Atatürk büstü ve koridorlarına Atatürk’ün sözleri ve portreleri astırdığından da bahseden Demirci, “Kurum müdürü olan üyemizin müdürlük görevine başlamasından itibaren Halk Eğitimi Merkezi binasının dışında bulunan tabelalarda yer alan Arapça yazılar kaldırılmış yerine Mustafa Kemal’in eğitim ile ilgili sözleri konulmuştur. Kurum bahçesinde Atatürk büstü olmadığı tespit edilmiş olup Atatürk büstü, üyemiz olan müdürümüzün çabalarıyla yaptırılmıştır. Kurum binasının koridorlarına Atatürk’ün sözleri ve portreleri astırılmıştır. Bütün bunları yapan birine Atatürk düşmanı demek iftiranın ta da kendisidir. El insaf diyoruz! Üyemiz olan kurum müdürü Afyonkarahisar İli Merkez Anafartalar Anadolu Lisesi Müdürü iken 14.03.2019 tarihinde Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilan edilen ‘2019 yılı Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yeniden Yönetici Görevlendirme Takvimi’ çerçevesinde tek tercih olarak, puan sıralamasında 1. sırada olduğu Afyonkarahisar Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü için yaptığı başvurunun, söz konusu münhal kadroya 5442 sayılı Kanun kapsamında atama yapıldığından bahisle Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğünce iptal edilmiş olup; davacı üyemizin, Afyonkarahisar İdare Mahkemesinin 2019/334 Esas, 2019/808 Karar sayılı ve 19.12.2019 tarihli kararıyla işlemin iptaline karar verilerek ataması gerçekleşmiştir. Uğradığı haksızlığa karşı mücadelesini Türk Milleti adına karar veren Türkiye Cumhuriyeti Mahkemelerinde arayan, Cumhuriyeti ve Atatürk İlkelerini sindirerek görev yapan arkadaşlarımıza bunun yapılması ayıptır”

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ SEVDALISI TÜRK MEMURLARIDIR”

Halk Eğitim Merkezi yöneticilerinin ve öğretmenlerinin Türkiye Cumhuriyeti sevdalısı Türk memurları olduğunu da söyleyen Demirci, “Afyonkarahisar Halk Eğitimi Merkezi Müdürü olan üyemiz hukuk mücadelesi sonucunda müdürlüğe atanmış olup diğer kurum yöneticileri de yazılı ve sözlü sınav sonucu liyakatle atanmışlardır. Afyonkarahisar Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün yönetici ve personelleri, milli ve manevi değerlerimizi gözeten, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu devletimize gönülden hizmet eden, Atatürk ilkelerine ve inkılaplarına yürekten sahip çıkan, Türkiye Cumhuriyeti sevdalısı Türk memurlarıdır. Atatürk düşmanı arayanlar başka yerlere baksınlar, biz Halk Eğitim Merkezimizde bunun olamayacağını açıkça ve haykırarak söyleyebiliriz. Bu hataya düşenler Halk Eğitim Merkezi yöneticilerimizden ve öğretmenlerimizden özür dilemeliler. Haksızlığa ve iftiraya uğrayan üyelerimizin hukuki olarak hak arama yoluna gitmeleri durumunda Türk Eğitim Sen her türlü desteği verecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur”