CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, Demokrat Parti İl Başkanı Hikmet Bülbül, Saadet Partisi İl Başkanı Beytullah Karataş, Gelecek Partisi İl Başkanı Niyazi Ertaş, Millet Partisi İl Başkanı Selahattin Genç ve Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Veli Cengiz bugün hep birlikte tadilat çalışmalarının durduğu ve tartışma konusu olan Zafer Müzesi’ne gitti.

Burada yetkililerden bilgi alan heyet adına CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, bir açıklama yayımlayarak şunları söyledi:

KİRİŞLER KAYMA VAR

Dün, basınımız aracılığıyla Zafer Müzesinin neden bitirilmediğini sormuştuk. Bugün, Millet İttifakı il başkanları ve Afyon ADD başkanı ile birlikte, restorasyonu bitirilmeyen Zafer Müzesi ile ilgili inceleme yapmak için Zafer Müzesi’ne gittik. Zafer Müzesinin restorasyonunun gecikmesinin sebeplerini sorduk. Orada bulunan yetkili ve sorumlulardan bilgi aldık.

Söylenenlere göre, bu binanın çatısı alındıktan sonra, daha önce yapılan bir güçlendirme çalışmasından dolayı duvar tuğlaları ve kirişler birbirine girmiş ve kirişlerde kayma varmış. Ayrıca o zaman yapılan (tadilat) işlerde kullanılan malzemenin çok zayıf olduğu görülmüş. Bu durum daha önce tespit edilemediği için beklenenin üzerinde işlem yapılması ve masraf çıktığı görülmüş ve yapılmışken tam yapalım, daha sonra tekrar sorun yaşanmasın denmiş.

RESMİ KURUMLARDAN İZİN BEKLENİYORMUŞ

Restorasyona başlanmamanın nedeni olarak da, resmî kurumlarda izlenen sürecin, izin alma vs. bürokratik işlerin uzun sürmesinden kaynaklandığı olarak belirtildi.

Ben söz alarak kendilerine, 100 yıl önce kazanılan zaferde alınan kararların bu karargah binasında alındığını, böylesi önemli bir tarihi-kültürel mirasımıza gerekli önemin verilmediğini, uzun süredir böyle atıl vaziyette bekletilmesinin hepimiz için zul olması gerektiğini belirttim. Ayrıca “Atatürk’ün adının geçtiği böylesi çok önemli yapıtlara gerektiği gibi değer verilmediğini görüyoruz. 1 ay sonra Zafer Haftasını kutlayacağız. O zamana kadar çoktan bitirilmesinin gerekirdi” dedim.

CUMA GÜNÜ KURULDAN KARAR ÇIKACAKMIŞ

Bu hafta Cuma günü kuruldan kararın çıkacağını, sonrasında hemen çatının kapatılacağını, daha sonda diğer işlemler için tekrar ihale yapılacağını söylediler. Bir an evvel bitirilmesi için takipçisi olacağımızı söyledik. Aldığımız bilgiler açıkçası bizleri tatmin etmedi. Ancak yakından takip edeceğimizi tüm kamuoyuna bildiriyorum.