Belediyeden konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle: 

Bugün sabah saatlerinde Belediyemiz Hizmet Binası önünde motoruna bağladığı sepetleri ateşe veren Arif V. İsimli vatandaş konuştu.Basın organlarında yer aldığı gibi ‘yardım talebine karşılık alamadı’ iddialara açıklık getiren Arif Y. Belediye yetkililerinin kendisine yardımcı olduğunu, psikolojik sorunları nedeniyle böyle bir olay yaşandığını söyledi.

Belediye’ye geldiğinde talebinin karşılıksız kalmadığına dikkat çeken Arif Y, kendisinden bu konuda adres ve telefon numarasının istendiğini ifade etti.  Arif Y, “Sabah saatlerinde Belediye’ye geldim. İlgili arkadaşlardan yardım talebinde bulundum. Sağolsunlar bana yardımcı oldular.  Benden adres ve telefon numarama kadar aldılar. Psikolojik sorunlarım nedeniyle böyle bir olay yaşandı. Belediyemizden hiçbir sıkıntım yok, Allah devletimize zeval vermesin” dedi.

Zabıta Müdürü Taner Çelik ise Arif Y. ile yakından ilgilendi.  Taner Çelik; “Arif kardeşim bugün bir takım problemlerini yaşantısına yansıtmış, istemeyerek de olsa üzücü bir  olay yaşandı. Kendisiyle konuştuğumuz zaman olayın ne belediyemizle ne de başkanımızla herhangi bir ilişkisi olmadığını öğrendik. Belediye Başkanımızın talimatıyla tüm fertlerimiz, tüm birimlerimiz her zaman herkesin yanında olmaya azami ölçüde gayret gösteriyor.Ağabeyi olarak her zaman yanında olacağımıza söz verdik. Sıkıntılarına ortak olduk, dertlerini paylaştık. Kurumumuz ve başkanımız adına her türlü desteği vereceğimizi ifade ettik.” dedi.

Editör: TE Bilişim