Projenin en önemli kademelerinde bulunan bu yetkilinin anlattıklarını olduğu gibi yayınlıyoruz. 

PROBLEM YA ÇÖZÜLECEK, YA DA 10 YILLARA ÖTELENECEK

Problemin hemen çözülmesi ya da 10 yıllara ötelenmesi söz konusu. Şu anda verilen rakamlara bir bakın, kişilerin şu anda satamamayacağı fiyatlar söz konusu. 120 metrekarelik bir yere 430 bin lira gibi bir rakam verilmiş. Şu anda adam gitsin bu fiyata kesinlikle satamaz. 

AFYON POSTASI ÇOK İZLENİYOR

Afyon Postası’nın izleyeni takipçisi çok fazla. Doğru bilgilendirelim istiyoruz. Net bilgilendirelim istiyoruz. Vakıf mallarını eleştirenler oluyor. Vakıf mallarını düşünen kişiler bir an önce burada kentsel dönüşüm yapılsın demeli. Ama maalesef burada adamlar camim var diyor. 

450 OTOPARK YAPILACAK

Şu ana kadar hiç konuşulamayan bir şey var. Burada 450 tane kapalı otopark, 150 tane açık otopark oluşacak. Bu şu demek Afyon merkezde 900’e yakın otopark alanı oluşmuş olacak mevcutlarla birlikte. 

TÜRKİYE’DE EN YÜKSEK İNDİRİM BURADA

Şu ana kadar yapılan kentsel dönüşüm alanlarına göre en yüksek desteği alan yer burası. Bununda nedeni vekillerimizin, başkan beyin, bakan beyle görüşmesidir. Tamamen bu girişimler sonucunda şu anda Türkiye’de en yüksek indirimi alan dönüşüm projesi oldu. 

MÜLKİYET PROBLERİNİ ÇÖZÜMEK MÜMKÜN DEĞİL

Karaman Mahallesi’nde 62 metrekarelik bir yere daire verilmişti. 100 metre buradaki parseller Karaman’daki gibi değil. Burada 1 metrekarelik yola cephesi olan arsalar var. 50 metrekare yerde 0,14 santimetrekare yeri olanlar var. Yani hukuksal mülkiyet problemlerinin burada çözülmesi mümkün değildir. Bunun tek çözümü kentsel dönüşümde değil aslında. Kentsel Dönüşüm’ün 6A maddesi yani kamulaştırmadır. Kamulaştırma burada mülkiyet sorunlarını çözüp geçiyor. 

MÜTEAHHİT BURADA 10 YIL SORUN ÇÖZMEK İÇİN UĞRAŞIR

Mesela Hayriye diye bir isim var. 1970 yılında yazılmış bu isim.Bu kişinin soyadı yok. Baba adı yok. 2020 yılına geldik. Kim olduğunu tespit edip mirasçılarına ulaşmaya çalışacağız. Yani burası müteahhite verilse müteahhit burda en az yıl mülkiyet sorununu çözmekle uğraşacak. Depremi hiç bir şekilde ön plana sürmüyorum. Buradaki depremden daha büyük sorun mülkiyet sorunlarının çözümsüzlüğüdür. Üzerindeki tahkikatları düşün, hacizleri düşün, mahkeme kararlarını düşün. 

DUA EDİYORUM İNŞALLAH OLUR

Ben dua ediyorum inşallah olur. Bu olsun istiyoruz. Burası büyük bir nimet. Bu canlı doğarsa devamı gelir, ölü doğarsa olan Afyon’a gelir. Şehri ilgilendiren bir mesele bu. 

EN KÖTÜ 1000,1500 LİRAYA KİRAYA VERİR

1983 yılında 37 yaşındaki bir daireye 250 ila 450 bin lira verilmiş. Şu anda 87 metrekaresi olan bir kişiye 250 bin lira değer biçilmiş. Bu kişi kendi yerini bu bedel karşılığında verip 2+1 daire alsa, 300 bin liraya gelecek. 40-50 bin lira borçlanacak. 180 ayda ödeyecek. 15 yılı aya böldüğümüzde ayda 200 küsür liraya yeni bir dairesi olacak. Bu kişi burayı en az 1000-1500 liraya kiraya verecek. 200 lirasını TOKİ’ye yatıracak gerisi cebinde kalacak. Bunun yanında buraya geçene kadar kirada kaldığı sürede kira bedeli ödenecek. Memur maaşına göre zam oranınıda anlatayım. TEFE-TÜFE oranı baz alınacak. Faiz uygulanmayacak. Yüzde 10’un üzerine çıkarsa TEFE-TÜFE oranı itibar edilmeyecek, yüzde 10 baz alınacak. Onunda garantisi bakan bey tarafından verildi.Bundan iyisi can sağlığı. Burada herkes bir evi bir ofisi olmasını ister.