İşte vatandaşların söyledikleri;

KENDİ HAZIRLADIKLARI PROJEYİ BİZE DİKTA ETTİLER

Serhat Tugan: Bizler kentsel dönüşüme karşı değiliz. Zaten 8 senedir belediyeyede bildirirdik. Bizler ne zaman karşı olduk. Bizlere sorulmadan buraların projeleri çıktı. Burada 5 tane mahalle muhtarına bile sorulmadı. Benim babam 25 yıldır mahalle muhtarıydı ben oradan biliyorum. Biz bunu yapıyoruz ama istiyor musunuz demediler. Kendi hazırladıkları projeyi bize dikta ettiler. Bu fiyatları köyde oturanlar bile komik buluyor. Burası İstanbul’un Şişli’si neyse Afyon’un Mısri Cami etrafıda odur. Biz bir yıl oturalım uzun görüşmeler yapalım. Bunun sonucunda proje yapılmasını istiyoruz. 

4 TANE ARSA SATIP BURAYI ALDIM

Nazike Elbir: Ben buradaki evim için Fatih Mahallesi’nden 4 tane arsamı sattım öyle aldım. Bugün Fatih’te bir arsa kaç bin lira hesaplasınlar. Biz verecekleri parayla biz ne alabiliriz. Bize para verip hadi çıkın diyorlar. Yok. Zenginlere peşkeş çekecekler. Bizler mağdur olacağız.  Ondan sonra onların kapısına varalım bir dilim ekmek diye. 

YENİ BİNAMI YIKMAYA ÇALIŞIYORUZ

Necati Yapar: Vatandaşlar için kimse kentsel dönüşüme karşı çıkmıyor. Gelelim Mecidiye’ye. Benim binam 9 yıllık bina. Deprem yönetmeliğine uygun bir bina.  9 şiddetine dayanacak rapor var. Şimdi yıkacağız diyorlar. Bende diyorum ki yazık değil mi? Milli servete yazık değil mi? 

GELİNİMİN ZİYNETLERİYLE ALDIM

Nevruz Özer: Gelinlerimin ziynetlerini, oğlanlarımın birikimlerini alıp buradan ev aldım. Onları kiradan kurtarmak için bunu yaptım. Şimdi biz 3 dairede oturuyoruz. Şimdi bunlar bize bir daire veriyor ve 15 yılda bizi borçlandırıyorlar. Böyle olacaksa kalsın. Kira desteğini bana verdiler, 2 oğlumu çıkaracaklar. Ne yapacağız? 

BEN SİZE O PARAYLA 5+1 YAPAYIM

İbrahim Topçu: Bu mahalleye metrekare fiyatı veremezler. Kimsenin hakkı yok. Salar Köyü’nde yada diğer uzak köylerde bu fiyata arsa değil tarla var. Bize fiyatla ağaçla gülle dalla gelmesinler. Benim babam burada inşaat yapacağım derken inşaattan düştü, diz kapağı kırıldı. 2 sene alçıda gezdi. Benim annem kum taşıdı tuğla taşıdı. Biz burada 50 senemizi geçirdik. Şimdi bize 200 - 300 bin lira diyorlar. Ben size 5 + 1 yapayım. 

BEN BORÇ ÖDEMEK İSTEMİYORUM

Hatice Özuysal: 91 yılında evlendim. Eşim düğün yerine bana arsa yada ev alalım dedi. Ben arsayı tercih ettim. İçimde hala o düğünün olmaması yaradır. Ben 10 sene sonra o evi anca yapabildim. Şimdi 55 yaşındayım. Çocuklarım büyüdü. Ben artık borç falan ödemek istemiyorum. Evim sağlam bir ev. Benim evimin karşılığında ev vermeyeceklerse yapmasınlar istemiyorum. 

AFYON POSTASI'NI TELEFONUZA İNDİRİN, AFYON'DA OLAN BİTEN HER ŞEYİ ANINDA ÖĞRENİN

-Android işletim sistemine sahip cihazlara indirmek için tıklayın...

-İOS (Apple) İşletim sistemine sahip cihazlara indirmek için tıklayın... 

-İnstagram'da Afyon Postası'nı takip edin...

Afyon Postası Whatsapp ve BİP Hattı: 0539 248 93 03...