İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu Afyonkarahisar gündemine dair şu açıklamalarda bulundu:

YAZIKTIR, GÜNAHTIR MİLLETİMİZİN PARASINA

Afyonkarahisar gündemine değinen Başkan Mısırlıoğlu: “Kış koşullarına bağlı olarak bozulan yollar ve kaldırımlar Afyonkarahisar halkının parasının nasıl çarçur edildiğini bir kez daha göstermiştir. Daha bir yıl dolmadan bozulan yol ve kaldırımlar Belediyenin kontrolsüzlüğümün bir eseridir. Zemin tesviyesi düzgün yapılmadan yapılan yol ve kaldırımların bir yıl olmadan geldiği nokta ortada. Sizin için önemli değil bir daha olmadı bir daha yaparsınız parası cebinizden çıkmayacak tabi, vatandaşımızın cebinden çıkacak. Yazıktır, günahtır milletimizin parasına. Avrupa ülkelerine turistik gezi yapacağınıza kış şartların ağır geçtiği kuzey ülkelerine gidin araştırın bakalım, orada yapılan yollar ve kaldırımlar nasıl yapılıyor. Nasıl yıllarca bozulmuyor” şeklinde konuştu.

YETER ARTIK BIKTIK BU SURİYE SEVDASINDAN

“Biz hiçbir zaman yardıma karşı değiliz ancak İnsanımız açlık sınırının altında yaşam mücadelesi verirken Sığınmacılara yapılan yardımlar neden vatandaşımıza yapılmıyor. Sağlık bedava, geçim bedava yetmiyor Suriye’ye ayaklarına kadar yardım yapıyoruz. Kendi halkımız ucuz ekmek kuyruklarında sıra bekliyor. Bu ne Suriyeli sevdasıdır arkadaş yıllardır İçerdekini besle, Ülkesindekini besle bitmedi. Birde şov yapıyorlar milletin gözüne sokar gibi. Yeter artık bıktık artık bu Suriye sevdasından” dedi.

AFJET'TE VATANDAŞIN ISINAMAMA SORUNU DEVAM EDİYOR

Başkan Mısırlıoğlu: “Vatandaşımız akaryakıt, doğal gaz ve elektrik zamları ile boğuşurken AFJET’in yapmış olduğu yüzde 35 zam emeklimizi, işçimizi ve dar gelirlimizi perişan etti. Afyonkarahisar'ın bir bölümüne sıcak su ile ısınma hizmeti veren AFJET'te vatandaşın ısınamama sorunu devam ediyor. Emeklimize layık görülen yüzde 25 zam bir tarafta bir tarafta diğer tarafta doğru dürüst ısınamazanken yapılan yüzde 35 AFJET zammı diğer tarafta. Üstelik yetersiz ısı konusunda suçu kendinde görmeyip vatandaşı sorumlu tutan Afjet yönetimi halkımıza saç baş yolduruyor. Derhal ve ivedilikle Afjet zammı makul seviyeye çekilmelidir.” dedi.

AFYON MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ İLİMİZ EĞİTİMİNİ 20 YIL GERİYE GÖTÜRMÜŞTÜR

Başkan Mısırlıoğlu: “Biz İl Milli Eğitim Müdürümüz gibi liyakatsiz bazı kurum müdürlerinin ilimizde görev yaptığını ve bu müdürlerin ilimize verdikleri zararları defalarca dile getirdik. 10 yıldır ilimizde görev yapan Milli eğitim müdürü ilimiz eğitimini 20 yıl geriye götürmüştür. Yapılan yanlışlar ve söylenen sözün nereye varacağını bilmeden söylenen sözler Afyonkarahisar’ımıza zarar vermektedir. Bunun son örneğini Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürümüz verdi. Kayseri ile Afyon, sucuk için karşı karşıya geldi. Afyon Tarım ve Orman Müdürü, "Kayseri'den 8-9 kat fazla sucuk üretiyoruz" dedi. Bu söylem iki kenti karşı karşıya getirebilecek ve insanlarımızı tahrik edecektir. Ülkemiz bir bütündür. Her kentin kendine has özellikleri ve değerleri vardır. Mukayese kentler arasında yapılmamalı eğer bir başarınız varsa kendi başarı grafiğiniz ekseninde yapılmalıdır. Bu tür açıklamaların bir il müdürü tarafından yapılması doğru değil. Sayın Müdür şov değil görevini layıki ile yapmalıdır. Atalarımız bile on defa düşün bir defa söyle demişlerdir. Her zaman ifade ettiğimiz gibi İYİ Parti iktidarında liyakat sahibi kişiler görev yapacaktır.” dedi.

İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu’nun ülke gündemine ilişkin açıklamaları şu şekilde:

MİLLETİMİZ BU UCUBE SİSTEMDEN KURTULACAK

Başkan Mısırlıoğlu: “6 Siyasi Parti lideri bir araya gelerek güçlendirilmiş parlamenter sistem zeminine en güçlü harcı atmıştır. Farklı görüş ve düşüncelerden parti liderleri ülke menfaati için amasız fakatsız bir araya gelmişlerdir. Milletimiz 2023 ya da daha önce yapılacak seçimde bu ucube sistemden kurtulacaktır. Yapılacak seçimler demokrasinin tam ve kamil uygulanmasının, liyakatsizlikle, liyakat kavramının yeniden ihdas edilmesinin, yandaşlıkla kayırmacılığın ortadan kaldırılacağı bir tartıya çıkmak olacaktır. O tartıda da Sayın Erdoğan’ın temsil ettiği partili Cumhurbaşkanlığı sistemi, milletimizin oylarıyla ortadan kalkacaktır. Millet İttifakı'na ve Milletimize hayırlı olsun” diye ifade etti.

FİRMALAR ARTIK İKİNCİ EL ÜRÜN SATIYOR

Başkan Mısırlıoğlu: “Uyguladığı ekonomi politikaları nedeniyle enflasyondaki artışla alım gücü düşen vatandaşımız için artık yeni kıyafet almak hayal oldu. Firmalar artık ikinci el ürün satıyor. Türkiye'nin dev giyim mağazaları internet sitesinde ikinci el kıyafetler satmaya başladı. 20 yıl AKP iktidarının tek adam rejiminin ülkeyi getirdiği durumun ve sayelerinde sözde şahlanan ekonomimizin özeti. Enflasyon, dolar kuru, zamlar derken Türkiye'de hayat pahalılığı aldı başını gidiyor. Ekonomik kriz vatandaşın alım gücünü vurdu. Öyle ki tekstil devi firmalar ikinci el kıyafet satışına başladı” dedi.

AKP HALA YÜZDE 7 KDV İNDİRİMİ İLE VATANDAŞIN AKLIYLA ALAY EDİYOR

Başkan Mısırlıoğlu:  “Kötü ekonomi yönetimi sonucu akaryakıta, elektriğe, doğal gaza ve iğneden ipliğe her şeye gelen fahiş zamlar vatandaşımıza hayatı çekilmez hale getirmiştir. Hayat akışını direk olarak etkileyen her şeye zam yaptınız. Bu bir ekonomik kriz değildir; bu bir yönetim zafiyetidir. Kamu kaynaklarını yatırıma dönüştürürken yandaşı zengin etme hevesine kurban giden hükümetin berbat finalidir. 2002 yılında AKP iktidara geldiğinde bir çeyrek altın 35 lira idi, bu gün bir kilo patlıcan 40 lira. Ülkeyi getirdikleri durum ortada. 2017 yılında istikrar için oy isteyenler bu güne kadar geçen zamanda milletimizi istikrarla yokluğa, yoksulluğa ve umutsuzluğa sürüklediler. İnsanımız üç kuruş verilen zamla geçinemiyor, tenceresini kaynatamıyor. Vatandaşımız akşam pazardan aldığı artık ürünleri evine götürüyor. AKP hala yüzde 7 KDV indirimi ile vatandaşın aklıyla alay ediyor. Gıda enflasyonu yüzde 55, KDV indirimi yüzde 7. Cuma günü zincir marketlerde yumurta 38 lira. KDV indirimi açıklandıktan bir kaç saat sonra 46 lira. KDV indirimi dün yürürlüğe girince fiyat 42 lira. En temek beslenme ürünü yumurta cep yakıyor. Dar gelirli;  ailede herkese birer yumurta alıp yediremiyor. Başta yem, akaryakıt  ve elektrik olmak üzere üreticinin maliyeti katlandı. Gıdaların KDV’si yüzde 1’e indirilirken kırmızı etinki yüzde 18’e çıkarıldı, bu nasıl mantık ,anlamakta zorlanıyoruz” dedi.

Başkan Mısırlıoğlu: “KDV indirimi milletimizin derdine derman olmaz. Akşam pazarlarında çıkma ürünü dahi alamayıp yere atılanları toplayanları görünce KDV’nin yüzde 1’e indirilmesinin bu manzaranın yanında anlamı kalmıyor. Vatandaşımızın derdine çare olmak isteniyorsa yapılan zamlar geri alınmalıdır. Maliyetler düşürülmeden fiyatlar düşmez. Gıdada fiyat artışının tek nedeni yüzde 8 KDV değil. Bu nedenle vergide yapılan yüzde 7 indirim geçici olarak gıda fiyatlarını birkaç puan düşürebilir ama kalıcı olarak fiyatların düşmesini sağlamaz. Gıda fiyatlarının artışındaki en büyük faktör yüksek girdi maliyetleri. Mazot, gübre, tohum,ilaç, sulama elektriğinin fiyatı düşürülmeden ve üretim artırılmadan gıda fiyatlarının düşmesini beklemek hayal olur. Sorun tarlada yaşanıyor. Tarladaki sorunu çözmeden gıda fiyatlarını düşürmek mümkün olmayacaktır” diye ifade etti.

POLİSİYE TEDBİRLE FİYAT DÜŞÜRÜLEMEZ

“Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, yeni ekonomi paketini açıklarken fiyat artışlarını önlemek için Enflasyonla Mücadele Timi oluşturulacağını söyledi. Uzaktan algılama, gıda komitesi ve daha bir çok masa başı önlem gibi Enflasyonla Mücadele Timi’nin de fiyatların düşürülmesine çare olmayacağını söyleyebiliriz. Polisiye tedbirle gıda fiyatları düşmez”

SERADA ÜRETİM MALİYETİ YÜZDE 138 ARTTI

“Örtü altı bir dekar domates üretimi için 6 Şubat 2021 tarihinde toplam giderler 25 bin 250 liraydı. 31 Ocak 2022 itibari ile 60 bin 200 liraya çıktı. Yani son 1 yılda 1 dekar domates üretiminde kullanılan giderlerdeki fiyat artışı ortalama yüzde 138 oldu. Tarla üretiminin olmadığı bu aylarda pazarda, manavda, markette aldığınız domates, biber, patlıcan, kabak gibi ürünlerin hepsi seralarda üretiliyor. Bu nedenle fiyatları normal zamandaki fiyatların çok üstünde. Genel olarak artan girdi fiyatları tarım ve gıda ürünlerinin fiyatlarını artırıyor. Gıda enflasyonu bu nedenle çok yüksek. Hükümet sorunu kaynağından çözmek yerine etiket üzerinden çözmeye çalışsa da başarılı olamıyor, olması da mümkün değil. Vatandaş çocuklarına avutmak için güç bela boş baklava alarak oyalamaya çalışıyor. Şimdi memleketin pek çok yerinde tostçular artık iş yerlerinin camına boş tost, boş gözleme  bulunur diye yazıyor” dedi.

AKP DEMEK ZAM DEMEK

Başkan Mısırlıoğlu: “AKP demek zam demek. Tüm ilaçlara euro kuru güncellemesiyle yüzde 37,43 oranında zam geldi. Yükseköğretim Kurulu, 2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’ndan itibaren ön lisans ve lisans programlarını tercihte 150 ve 180 olan TYT ve AYT baraj puanları uygulamasının kaldırıldığını duyurdu. Karar eğitimdeki çöküşün göstergesidir. Amaç, öğrenci bulmada güçlük çeken düşük kapasiteleriyle kâr oranları düşen vakıf üniversitelerine ‘müşteri’ bulmak. Bu durumda diplomalı işsizler okyanusuna yeni işsizler eklenecektir. Hükümet sorgulayan bir nesil olduğu için politikalarıyla tatmin edemediği Z kuşağına umut satarak bir seçim yatırımı yapmaktadır. Eğitimde nitelik zaten düşük. Dünyada sıralamaya giren kaç tane üniversitemiz var? Var olan niteliksizlik daha da artacaktır. Barajın kaldırılmasıyla sınav harcı rantı büyüyecektir. Barajı kaldırdınız sınav harçlarını da kaldırın” dedi.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI, SİSTEMİ YAZ BOZ TAHTASINA ÇEVİRMİŞTİR

Başkan Mısırlıoğlu: “Adı Milli olmasına rağmen milli olmaktan uzak olan Milli Eğitim Bakanlığı Milli eğitim sistemini yaz boz tahtasına çevirmiştir. Öğretmenlik meslek kanunu çıkarıldı. Tüm girişimlere rağmen öğretmenlerin görüşlerinin ve beklentilerinin yansıtılmadığı bu kanun ile Üniversiteler ‘de yüksek lisans ve doktora programlarının sayısını artıracaklar ve sınava hazırlık kursları ile test sektörüne (yayıncılar) yeni bir kazanç kapısı açacaklar. Öğretmenlik meslek kanunu para ile tez yazımını artıracak, bu üniversitelerin ve bu tezleri yöneten akademisyenlerin akademik yeterliliklerini olumsuz etkileyecektir. Bugün Eğitim Fakültelerini bitirmelerine rağmen gece gündüz çalışıp kurslarda sınavlara hazırlanan ve başarılı olup atanan öğretmenler, maaşlarına 1000 lira ilave artış için Sınav,Kurs,Para sarmalında kalmaya ve bu sistemin kurbanı olmaya devam edeceklerdir.Bu kanunun aidiyet ve kimlik kazandırmaktan çok uzak olmasının yanında kariyer basamakları için insanın hırs, rekabet ve yarışma yoluyla kendine uyguladığı şiddeti daha da pekiştirecektir” dedi.

Başkan Mısırlıoğlu: “Hak ettiğimiz bir Türkiye'ye kavuşmak için, millet bizi çağırıyor. Türkiye sahipsiz değil. Milletimiz çaresiz değil. Biz hazırız. Liyakatli kadrolarımızla, projelerimizle, çözümlerimizle; Biz hazırız. İYİ Parti kadroları hazırdır” diyerek basın toplantısını sonlandırdı.