Sosyal Tesislerde gerçekleştirilen organizasyona AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, AKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Peker, Prof. Dr. Şuayıp Özdemir ve Prof. Dr. Yılmaz Yalçın ile birlikte fakülte dekanları, öğretim üyeleri, daire başkanları ve öğrenciler katıldı.

'32 YILDIR EĞİTİM İÇİN ÇALIŞAN BİR VAKIFIZ'

Etkinlikte konuşan Afyon Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Ramazan ayının manevi havasını yaşamak için böyle bir organizasyon düzenlediklerini kaydetti. Serteser, “İnanın sizlerle birlikte olmaktan ve iftarı sizlerle gerçekleştirmekten ziyadesiyle memnun oldum. Siz öğrencilerimiz ile birlikte olduğumuzdan dolayı ve bu imkânı bizlere sağlayan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Karakaş hocamıza şükranlarımızı sunuyoruz. Afyon Eğitim Vakfı 32 senelik, Afyonkarahisar’ın köklü, Türkiye’nin orta büyüklükteki önemli vakıflarından bir tanesidir. Yılda yaklaşık 450 öğrenciye burs vermekteyiz. Sizler gibi onlar da Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinde eğitim görmekteler. Eğitim çok önemli, sizler de binlerce kilometre uzaklıktaki ülkelerinizden eğitim için geldiniz buralara. Sizlere eğitim hayatınızda başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

'YABANCI DEĞİL MİSAFİR DİYORUZ'
AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ise Afyon Eğitim Vakfının bir iftar verme talebi olunca misafir öğrenciler için düzenlemeyi teklif ettiklerini kaydederek, “Bizler yurtdışından gelen öğrencilerimize misafir diyoruz. Bizim için yabancı öğrenci değil kendileri, ülkemizde misafir durumundalar. Bununla beraber bu Ramazan ayında, bizi misafir öğrencilerimiz ile bir araya getiren Afyon Eğitim Vakfına ayrıca çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İftar yemeği organizasyonu, sema gösterisinin ardından sona erdi.