Afyonkarahisar Tapu İl Müdürü Engin Tolgay Gün FM’in konuğu oldu. Tolgay programda yaptığı değerlendirmede vatandaşların içinde bulunduğumuz pandemi günlerinde Tapu Müdürlüklerine gitmeden birçok işlemi elektronik ortamda gerçekleştirebileceklerini kaydetti.

İçinde bulunduğumuz dijital çağın nimetlerinden yararlanmanın önemine değinen Tolgay, “Artık dijital bir çağı yaşıyoruz. Türkiye’nin her tarafındaki tapu müdürlükleri ile işlem gerçekleştirilebilir. Örnek vermek gerekirse Kars’ta bulunan bir taşımanızı satmak için Kars’a gitmenize gerek kalmıyor, satıcı ve alıcı buraya geliyor. Biz elektronik ortamda satış işlemini yapıyoruz” diye konuştu.

“18 yaşından küçükler anne ve babasının kontrolünde işlem yapabilir”

Reşit ve sağlığı yerinde olan herkesin kendi başına işlem yapabileceğini aktaran Müdür Tolgay, “18 yaşından küçükler anne ve babasının kontrolünde işlem yapabilir. 18 Yaşından büyükler zaten reşit oldukları için işlemlerini kendileri yaparlar. Yaş sınırlamasında önce bizim için vatandaşın bilincinin yerinde olması yaptığı işlem hakkında kendi isteği ile karar vermesi. Her yaşta işlem yapılabilir. Gerek görülürse doktor raporu istenir” şeklinde değerlendirmede bulundu.

“Eğer herhangi bir gayrimenkul miras kalmışsa veraset ilanı isteriz”

Tapu işlemlerinde sadece nüfus cüzdanının kullanıldığının altını çizen Müdür Tolgay, “Tapu dediğimizde aklımıza en çok gayrimenkullerin alım ve satımı gelir. Öncelikle başvuruda bulunan kişinin yanında kimliğinin bulunması gerekir. Yasa gereği bizde sürücü ehliyetleri geçmez. Tarafların kimlikleri, fotoğrafları, emlak değeri ve Dask sigortası ile işlemleri başlatırız. Eğer herhangi bir gayrı menkul miras kalmışsa veraset ilanı isteriz. İşlemlerinizi bu şekilde başlatır ve sonuçlandırırız” dedi.

Afyonkarahisar Tapu İl Müdürü Engin Tolgay’ın konuk olduğu yayına dinleyicilerde yoğun sorularıyla katıldılar.