AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuşan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, özetle şunları söyledi:

AFYON KALESİNE ASANSÖR KURULACAK

Kimsenin olmaz dediği yapamaz dediği teleferik projesinin ihalesini yaptık. Yer teslimini yaptık. Bu hafta içinde ihaleyi alan firmanın makineleri imal edecek İsviçre’deki makine fabrikası yetkilisi Afyon’a geldi. Kaleye çıktı. Şantiyeyi kuracakları kalenin üzerine asansör kulesi kuracaklar. Projesini hazırlıyorlar. Makineleri alet edavatı çıkarabilmek için böyle bir asansör kuracaklar. Peşinden teleferik işine başlayacaklar. Yer tesliminde de söz aldık. 2023 yılı 1 Mayıs’ta işletmeye açacağı sözünü verdi. Güçlü bir firma. Herkesin yatırımdan çekildiği bir dönemde Afyon’a gelip 100 milyon liralık yatırım yapacaklar. Gerçekten onur verici gurur verici. Buda belediyemizin ne kadar güçlü olduğunun göstergesi.

MİLLET KÜTÜPHANESİ’NDE YENİDEN DEĞERLENDİRMEYE GİDİLİYOR: RAKAM 2 KAT ARTIYOR!

Bazı il belediye başkanları ile bir araya geliyoruz. Bana söyledikleri şu, ‘Abi ihale yapabiliyor musun, biz yapıyoruz ihaleye kimse girmiyor’ diyorlar. Elhamdülillah yaptığımız hiçbir ihalemiz geri dönmedi. Mesela Orhangazi, Osmangazi ve Yeşilyurt Mahallemize 50 Milyonluk ihale yaptık. Şu anda çalışmalar başlattı. Millet Kütüphanesi ihalemizi verdik. Aşağı yukarı yeniden değerlemeye gidiyor. 45 Milyonluk bir yatırım. Onu da inşallah 2023 seçimlerinden önce hizmete almayı hedefliyoruz. Yoncaaltı Cami arkasında şehre ters dönen bir bina vardı. Orayı yıktık. Seçimlerden önce orayı da açmayı hedefliyoruz. Niyetimiz 2023 seçimlerinden önce yaptığımız ihaleleri tamamlayarak hizmete açmak.