Belediye Meclisi Eylül ayı toplantılarında konuşan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, toplantının açılışında Dünya Motokros Şampiyonası’nın başladığını duyurdu. Zeybek katılımcı sayısının arttığını belirterek şunları söyledi: 100 bin kişilik bir katılımcı bekliyorduk. Ancak 100 bin bilet satışını çoktan aştığımız ifade ediliyor. 

Gündem maddelerinin en dikkat çekeni ise Cirit Kayalığı Millet Bahçesi projesi hakkında daha önce mecliste alınan kararın iptali oldu. 

TOKİ YAPACAK BU YÜZDEN İPTAL EDİYORUZ

AK Partili Fatma Gamze Kılıç, alınan kararın neden iptal edileceğini şu sözlerle açıkaladı: “Millet Bahçesi projesinin hangi kurum üzerinden yapılacağı belirli değildi. Alan belirlendiği zaman imar planımız sahamızda olduğu için belediyemiz tarafından imar plan değişikliği yapıldı.  Süreç ilerledi. Çevre Şehircilik Bakanlığı sahiplendi. TOKİ tarafından bu projenin yapılmasına karar verildi. TOKİ tarafından yapılan bütün millet bahçelerinin Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından millet bahçesi olarak ilan edilmesi gerekiyor. Bundan dolayı meclis kararımızı iptal ediyoruz. Çevre Şehircilik Bakanlığı bir plan değişikliği yapacak. Aynı sınırlar korunacak. Biz sadece yasal gerekliliğini sağlamak için kararı iptal ediyoruz”

MECLİSİN İRADESİNE SAYGISIZLIK

CHP’li Belediye Meclis Üyesi Murat Çelikbaş, bunun meclis kararına bir saygısızlık olduğunu söyleyerek şöyle konuştu: “Yasaya uygun bir şekilde buraya kadar gelmiş. Proje güzelde bir proje. Belediyenin yetkisi içerisinde kalan bir alan. Belediye meclisi burada karar almış. Bu aşamadan sonra bir şeyler oluyor. Sonrasında meclis bu kararı iptal etsin. Ben bunu meclisin iradesine saygısızlık olarak görüyorum. Yanlış bir şey yaptıysak bunun hesabını hep birlikte deriz. İptal etmek ne demektir yanlış yapmışsız demektir. O zaman bizim önümüze yanlış bir şey geldi biz yanlış bir şeyi onayladık. Burda bilgilendirmenin olması gerekir” >>Afyon Postası’nın Haberi.