İl Genel Meclisi Ağustos ayı toplantılarının son birleşiminde söz alan Şuhut’un MHP’li İl Genel Meclisi Ali Altan, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’ın gitmesi gerektiğini söyledi.

AFYON’A HİÇBİR ŞEY VEREMİYORSAN GİT KARDEŞİM

Ali Altan “Afyonkarahisar ne hikmettir ki eğitim de günden güne gündem oluyor. Millî Eğitim Bakanlığı elinden gelen desteği sağlıyor, İl Özel İdare olarak da çok güzel bir bütçe hazırlayıp destekte bulunuyoruz. Bakım onarımların hepsini elimizden geldiğinin fazlasıyla yapıyoruz. Ama nedense eğitimde çok kötü bir durumdayız. O noktaya geldiğimiz zaman soruyorsun öğretmen diyor ki takviye almış, iyi kardeşim benim imkânım var takviye aldırıyorum. Ama takviye aldıramaya gücü kuvveti olmayan insanlar var. Öğretmen yetersiz burada Milli Eğitim Müdürünün değerlendirmesi gerekiyor. Kaç yıldır şahsi kanaatim Metin Bey Afyonkarahisar’a hiçbir katkı sunmuyor, eğitim öğretim de sıfırız. Bu arkadaşın gitmesi lazım. Afyona hiçbir şey veremiyorsan git kardeşim.” Dedi.

Ali Altan’ın sözleri üzerine MHP İl Genel Meclisi (İGM) Üyesi Faruk Kökçür konuşarak, “Milli Eğitimden mi kaynaklı Bakanlıktan mı, neredeyse önümüzdeki dönem eğitim öğretimi başlamak üzere ağustos bitecek ama hala okullarla ilgili bir hareket yok.” Dedi

Çay’ın İGM üyesi Faruk Kökçür’ün açıklamaları şöyle:

DAHA ÇİVİ ÇAKILMADI

Gündem dışı söz aldım ilçem çay ile ilgili eğitim odaklı konuşacağım. Ali Bey’in de demin söz ettiği gibi il milli eğitimden metin bey geldiğinde söylemiştik. Yetersiz olan çok fazla şey var diye. Benim söyleyeceğim şey şu Çay’da Koçbeyli, Karamık ve İnli’de okullar sıfırdan yapılacaktı. Depreme dayanıksız olduğu için yıkım kararı verilmişti. Karar alındı parası alındı fakat maalesef mart ayından beri hiçbir çivi çakılmadı, yer dahi tespit edilmedi. Biz her türlü girişimde bulunduk. Burada Özel İdaremiz olarak Neriman Hanım sağ olsun sık sık arayarak projenin bakanlıkta olduğunu, milli eğitimden kaynaklı olduğunu söyledi ben de diyorum ki bu nereden kaynaklı. Milli Eğitimden mi, Bakanlıktan mı neredeyse önümüzdeki dönem eğitim öğretimi başlamak üzere ağustos bitecek ama hala okullarla ilgili bir hareket yok. Biz ilçeler gittiğimiz zaman köylüler, muhtar onu soruyor. Biz de daha bununla ilgili cevap alamadık, çok da gecikti. Bir örnek vereyim Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Çay’a anaokulu yapılması için 5 milyon kaynak aktarmıştır. Kaç aydır Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bekliyor. Onlar da bana sordular fakat Milli Eğitim ısrarla bakanlıktan proje bekliyoruz diyor oysa yerimiz hazır paramız hazır kardeşim ne zaman yapacaksın, eylül ayı geldi. Onun için bu konuyu kamuoyunun, milletin dikkatine sunmak istiyorum.” Dedi.

HABER: SILANUR KARA

FOTOĞRAF: EGEMEN TOPRAK ÇİÇEK