Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan, MHP’ye seslenerek “Askıda ekmek kampanyası yapmak yerine, partinin hazine yardımını devlete bağışlayın” demişti. Bu çağrıya MHP’den yanıt geldi. Merkez İlçe Başkanı Fahri Fevzi Kartal, özetle şunları söyledi: 

DEVLET BAHÇELİ MİLLETVEKİLİ MAAŞINA EL SÜRMÜYOR

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçelinin ülke bazında yaptıklarına değinen Kartal, “Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli beyefendi bugüne kadar yaptıklarını ve göstermiş olduklarını söylediğinde haklı çıktığı konuları irdelemişler mi bu arkadaşlarımız. Öyle bir genel başkandan bahsediyoruz ki milletvekili maaşına daha hiç el sürmemiş genel başkandan bahsediyoruz. Geçtiğimiz hafta içerisinde, burada şehit ailelerine yaptığımız ziyarette dernek başkanının kendi ifadesidir ‘sayın genel başkanım Mehmetçik vakfına ve şehit ailelerine yaptıkları yardımları bizzat biliyoruz’ demişlerdir. Milletvekili maaşına bir defa bile el sürmemiş, bütün milletvekili maaşını şehit ailelerine ve Mehmetçik vakfına bağışlamış bir genel başkandan bahsediyoruz. Bunu saadet partisi Merkez ilçe başkanına hatırlatmak istiyorum” dedi.

ASKIDA EKMEK SİZİ NEDEN RAHATSIZ ETTİ

2018 yılının Haziran ayında ekmek fiyatlarındaki artış üzerine MHP Genel Başkanı zammın insani ve vicdani olmadığını söyleyerek, “Ankara’da, özellikle de Çankaya’dan başlamak üzere ‘askıda ekmek’ projesini başlatıyorum” demişti. O günden bugüne İl ve İlçelerde Milliyetçi Hareket Partisi olarak kampanya aktif olarak devam etmekte. Yapılan eleştirilere de kampanyandan neden rahatsız olduklarını soran Kartal “Bir insan askıda ekmek uygulamasından niçin rahatsız olur? Önce buna bakmak lazım. Sözde milli görüştü olduklarını iddia ediyor arkadaşlarımız, zimem defteri, askıda ekmek uygulaması gibi yüzyıllardır Türk toplumu içerisinde gelenek haline gelmiş uygulamalar vardır. Askıda ekmek uygulaması bugünkü bir uygulama değildir. Yıllardır bu uygulamayı yapıyorum. Bakabilirler basından, 2018 de başlattım Merkez İlçe Teşkilatı olarak. Bir fakire, fukaraya, durumu iyi olmayanlara yardım ediyoruz. Milliyetçi Hareket Partisinin yardım etmiş olması ve bu yardıma davet etmiş olmasından niçin rahatsız oluyorsunuz? Önce kendinizi sorgulayın diyorum” dedi. 

SAADET PARTİSİ NEREDEYDİ?

Dolar üzerinden Türkiye ye ayar vermeye çalıştılar geçtiğimiz dönem içerisinde ve hala devam etmekte. Milliyetçi Hareket Partisi genel merkezinin dolar rezervleri o süreç içerisinde Sayın Cumhurbaşkanı davet etti dolar ve altınları Türk parasına çevirin diye. Hiç siyasi parti genel merkezi merkez bankasında ki döviz rezervlerine dokunmamıştır o süreç içerisinde. Ancak Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımız Devlet Bahçelinin emriyle Milliyetçi Hareket Partisinin merkez bankasındaki döviz rezervleri Türk parasına çevrilmiştir. Saadet Partisi neredeydi bu tarihte? Sormak lazım kendilerine” ifadelerini kullandı.

KİRLİ İTTİFAK…

Saadet Partisi’nden gelen bir diğer eleştiri ise HDP PKK ise HDP’ ye niye yardım yapılıyor? Eleştirisi olmuştu. Kartal bu eleştiriye ise yazılı evraklarla karşılık verdi. Öncelikle Saadet Partisinin yapmış olduğu ittifakı açıklaması gerektiğini söylerken “HDP, PKK’ya eşit değil, bunu mu demek istiyorsunuz? Bunu sormak istiyorum. Saadet Partisi olarak öncelikle yapmış olduğunuz kirli ittifakı açıklayın. Türk milletinin değerleriyle ve özüyle alay etmeye kalkmayın” dedi.

YUMRUĞUMUZUN TEPELERİNE İNMESİNİ İSTEMİYORLARSA…

Yapılan eleştirilerin siyasi olarak kendilerine iyi sonuçlar doğurmayacağını ifade eden Kartal “Saadet Partisi kendini göstermek istiyor olabilir, kendilerini buradan uyarıyorum ülkücüler kadife eldiven içerisinde ki çelik yumruktur. Ülkücülerin çelik yumruğunu tepelerine inmesini istemiyorlarsa sayın genel başkanımız Devlet Bahçeliye dil uzatmayı kessinler yoksa kendileri için iyi sonuçlar doğurmayacaktır diyorum” diyerek sözlerini noktaladı.