Önceki ay belediye meclis toplantılarında muhalefet partilerinin belediye meclis üyeleri meydanın isminin cumhuriyet olmasını istemişti. Başkan Zeybek, yapılan anketlerde Zafer isminin öne çıktığını söylemişti. Dün akşam yapılan oylamada oy çokluğu ile Zafer Meydanı ismi meclisten kabul edildi. 

Bir önceki toplantıya ait tutunak özetinin okunmasıyla başlayan toplantıda Kocatepe Spor Kompleksi’ndeki Zafer Stadyumu’nun spor kulüplerine kullandırılması karşılığında alınacak ücretlerin tespiti hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyon Raporu oy birliği ile kabul edildi. Trafik Komisyonu Raporlarının da görüşüldüğü toplantıda Kadınana Caddesi, Kurtuluş Caddesi ve Yeşilyol Caddesi üzerinde ücretli otopark uygulamasına geçilmesi hakkkındaki Trafik Komisyon Raporu oy birliği ile kabul edildi.

MİNİBÜS GÜZERGAHLARI BELİRLENDİ

İlimizde faaliyet gösteren şehiriçi minibüsleri ve otobüslerinin vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verebilmeleri ve şehir içi trafik sıkışıklığının giderilmesi amacıyla güzergahların yeniden belirlenmesi hakkındaki Trafik Komisyon Raporu oy çokluğu ile kabul edildi. Şehiriçi minibüs ücretlerine zam yapılması hakkındaki Trafik Komisyon Raporu görüşüldü ve minibüs ücretlerinin mevcut fiyat tarifesinden yolcu taşımaya devam etmesi, bu noktada herhangi bir zam yapılmaması oy birliği ile kabul edildi. Kamu Kurum ve kuruluşlardan ve vatandaşlarımızdan gelen hız kesici, durak yeri, trafik levhası ve trafikle ilgili talepler görüşülerek karara bağlandı.

ZAFER MEYDANI MECLİS’TEN GEÇTİ

Bayındırlık ve İmar Komisyon Raporlarının da görüşüldüğü toplantıda ilimiz Zafer Müzesi arkasında yeni yapılan meydana isim verilmesi isteği hakkındaki Bayındırlık ve İmar Komisyonu görüşüldü. Meydana, Zafer Meydanı ismi verilmesi oy çokluğu ile kabul  edildi. İlgili Müdürlüklerden gelen tekliflerinde görüşüldüğü toplantıda Belediye Meclisi’nde Eğitim, Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu kurulması kararlaştırıldı. Söz konusu komisyona Elif Süzme, Hulusi Ceylan, Harun Sağlam ve İbrahim Meydanoğlu’nun seçilmesi oy birliği ile kabul edildi.  Belediye sınırları ve mücavir alan sınırları içerisinde ikamet eden ihtiyaç sahibi öğrencilere verilecek olan eğitim desteği miktarının ve süresinin belirlenmesi hakkındaki teklifin, mecliste yeni kurulan Eğitim, Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu’nda görüşülerek bir sonraki toplantıda kararara bağlanması oy birliği ile kabul edildi.