Afyon Postası’nın Haberi.

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Afyon Postası'ndan Pınar Demirdağ’ı ziyaret etti. Köksal, Afyon Postası’nın kısa sürede kendinden söz ettiren bir sayfa olduğunu dile getirerek, bundan sonraki süreçte başarılı yayın dileklerini iletti. Köksal: “Yayın hayatınızda başarılar diliyoruz. Sürdürdüğünüz objektif yayıncılığınızın devamını diliyoruz. Olan biteni insanların duyması nokasında yerel medya önemli. Bizde sizi ilgiyle izliyoruz. Size her türlü katkı ve desteği vermeye hazırız.” dedi

UNESCO BAŞARISI, HER ALANA YANSIMALI

Köksal, burada Pınar Demirdağ tarafından kendisine yöneltilen soruları da yanıtladı. Köksal’a Afyonkarahisar’ın  gastronomi alanında UNESCO Yaratıcı şehirler Ağına girmesi konusu soruldu. Köksal: “Afyon mutfağı Antep ve Hatay’dan sonra gastronomi alanında UNESCO’ya dahil oldu. Bu güzel bir şey. Afyon’un tanıtımı noktasında. Ama tabi gastronomi alanında olduğu gibi her alanda en iyi noktaya gelmesi gerekiyor. Bugün gaysi safi yurt içi hasılanın dağılımında Türkiye’de 42. Sıradayız. Ege Bölgesi’nde sonuncuyuz. Sürekli göç veren iliz. Bunun en büyük sebebi işsizlik. İnsanlar doydukları yere göç ediyor. İktidar partisine bu kadar destek veren bir il bunu hak etmiyor. Türkiye’de tarım alanların kaybı noktasında 6. Sırada. Yani vatandaş toprağını terk ediyor. Bu Afyon’a da yansımış. Meraları sürekli kiralıyoruz 49 yıllığına.”

MEHMET ZEYBEK’İN PROJELERİNİN TAKİPÇİSİYİM

Köksal, yerel seçimlerin üzerinden geçen 9 ayı da değerlendirerek, sözü Afyonkarahisar Belediyesi’ne getirerek şunları söyledi: “Mehmet beyin projelerinin takipçisiyim. Kendisine de bunu ilettim.  Ama şu anda benim gördüğüm kadarıyla 31 Marttan günümüze kadar somut bir proje yok. Teleferik kuracağını, raylı sistemi getireceğini söyledi. Bunlarla alakalalı bir çalışma göremedik. Bir diğer konu toplu taşıma olayı. Toplu taşıma ile alakalı sorunların çözümlenmediğini görüyoruz. Bugün vatandaşlarımız bana bir konuyu ilettiler. Özellikle Fatih güzergahında otobüslerde tıklım tıklım seyahet ettiklerini anlatan bir video gönderdiler bana. Seferlerin yetersiz olduğunu belirttiler. Özellikle sabah işe gidiş saatlerinde daha sık sefer istiyorlar. Otobüs dolu olduğunda bazen duraklardan yolcu alamıyormuş. Bunu bana ilettiler. Yağmur yağdığında hala su baskınları olan mahalleler var. Osmangazi Mahallesi’nde evleri iş yerlerini su bastı. Bunlar olmamalı. Bunların takipçisiyim.”dedi

SOMUT OLARAK YAPTIĞI BİR ŞEY GÖREMEDİM

Bugün Ataköy’deydim. Orada bir sıkıntı var. Bir binanın yıkım kararı verilmiş. Vatandaş çürük raporu olmadan bu kararın verildiğini söylüyor. Muhtarlık yıkım kararını doğru olduğunu söylüyor. Olay yargıya intikal etmiş. Afyon’da Mehmet beyin somut olarak yaptığı bir şeyi göremedim. Verdiği sözlerin takipçisiz olacağız. Siyasiler verdikleri söze bağlıdır. Bizde muhalefet partililer olarak onların sözlerini sık sık hatırlatacağız. Mart gelse neredeyse bir yıl olacak.

FAYDALI İŞLERDE YANINDAYIM

Biz Afyon sevdalısıyız. Kendisine şunu da söyledim. Yapacağı Afyon’a katkı sağlayacak, Afyon’u geliştirecek her türlü işin destekçisi olacağımı ifade ettim. Afyon’a zarar verecek, Afyon’u geriye götürecek her şeyinde karşısındayım.

İL BAŞKANLIĞI SÜRECİ

Köksal, CHP İl Başkanlığı için Yalçın Görgöz, Nevzat Ercan ve Umut Kılıç’ın yarıştığını söyleyerek 3 adayada başarılar dilediğini sözleririne  ekledi.