Zafer Kalkınma Ajansının destek verdiği eğitim, 2019 Yılı Teknik Destek Programı 4. Dönem kapsamında “Afyonkarahisar'da Sağlık Turizminin Geliştirilmesi İçin Medikal İngilizce Öğreniyoruz Projesi” adıyla düzenlendi.

Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. İbrahim Karadağ'ın açış konuşmasıyla başlayan eğitimin ilk gününde Zafer Kalkınma Ajansı yetkilileri de hazır bulundular.

Proje kapsamında Afyonkarahisar'da sağlık turizmi alanında görev yapan sağlık çalışanlarına, yabancı uyruklu hastalarla daha etkin iletişim kurabilmelerini sağlamak, yabancı uyruklu hastaların sağlık sorunlarını doğru teşhis etmek ve uygun medikal tedavi ve bakımlarını gerçekleştirmek üzere İngilizcenin medikal terimler ve iletişim konuları üzerine eğitim verilecek.

Eğitim süresince Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi, Afyonkarahisar Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Afyonkarahisar Özel Park Hastanesi, Afyonkarahisar Özel Fuar Hastanesi ve Afyon Fertilife Hastanesi’nde görev yapan 20 sağlık çalışanı medikal İngilizceyi teorik ve pratik öğrenmiş olacak.

 

Eğitimler Sağlık Müdürlüğü Eğitim Salonunda 18 Kasım - 13 Aralık 2019 tarihleri arasında hafta içi öğleden sonraları 13:30-17:30 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Eğitim sonrasında kursiyerlere Katılım Belgesi verilecek.