Afyon Postası’ndan Nail Azbay, Mecidiye Mahallesi Muhtarı Deniz Özcan’ın daveti üzerine mahalleye gitti. Kentsel dönüşüm noktasında Mahalle Muhtarı Deniz Özcan, Nail Azbay’a şunları söyledi: 

BİNALARIN YÜZDE 80’İ YENİ

Biz kentsel dönüşüm bizim istediğimiz dışında gelişen bir durum. Tamam Mısri Cami tarafının buna ihtiyacı var. Ama burada durum öyle değil. Burada birincisi mahallenin bütünlüğü bozulacak. Mahallenin yarısı dönüşüme giriyor yarısı girmiyor. Görüntü olarakta bir bozulma olacak. Birde şöyle bir durum var. Kentsel dönüşüme giren bölümün yüzde 80’i yeni yapı. Kalan yüzde 20’lik kısımda imar 8 senedir burada imara izin verilmediği için kaldı. Yoksa imar verilmiş olsaydı onlarda yenilenecekti. Vatandaş müteahhitlerle anlaşacaktı.

İŞ ÇOK FARKLI YERE GİDİYOR

Biz devletimize, belediyemize karşı değiliz. Bir istediğimiz olduğu zaman Belediye Başkanımız tüm samimiyetimle söylüyorum, tüm işimizi anında yapıyor. Bunu yağ yakmak için söylemiyorum. Ama bu kentsel dönüşümü belediye başkanımızın kendiside istemiyor ben bundan eminim. Çokta istekli değil. Bunu durdursun. Biz kendilerini seviyoruz. İş çok farklı noktalara gidiyor. Biz devletin karşısındaymışız gibi gösteriliyoruz. Biz vatandaşın istediğini dile getiriyoruz. 

BAŞKANIMIZ KISITLAMA GÜNÜNDE DEĞİL, NORMAL BİR GÜNDE GELSİN

Başkan bey cumartesi günü Mısri Mahallesi’ne geldik diyor. Eski evime baktım diyor. Başkanımız hafta sonu kısıtlama saatlerinde gelmesini beklemiyoruz. Hafta için bir gün gelmesini bizi dinlemesini bekliyoruz. Bu bölgenin insanları belediye başkanımıza oy verdi. Bu tür bölgenin insanlarından oy aldı. Halkın içine girsin belediye başkanımız. Gelsin konuşsun. İnsanlar ne istiyor bi dinlesin. Bir bardak çayımızı içsin. 

SURİYE’YE BEDAVA TOKİ YAPAN DEVLETİMİZ VATANDAŞINADA PARA ÖDETMESİN

Biz kentsel dönüşümü Mecidiye’de istemiyoruz. Ama Mısri ve diğer bölgelere desteklerimizi sunacağız. Halkın mağdur olmaması için elimizden geleni yapacağız. Bu bölgenin insanı asla para ödeyecek güçte değil. Bizim devletimiz çok merhametli devlet. Suriye’ye bile TOKİ’ler yapıldı. Ben Suriye karşıtı değilim. Merhametli olan devletimiz onlara nasıl bedava TOKİ yaptıysa bizim vatandaşımızada para ödetmeden yapsın. Arsasına karşılık yapsın. 

MÜTEAHHİTLE ANLAŞSAM 6 DAİRE VERİYOR

Buradan nasıl zarar edecekler? Benim 600 metrekarelik bir yerim var. Ben şu anda bir müteahhitle anlaşsam 12 daire buraya sığıyor. Müteahhitle yüzde 50 üzerinden anlaştığımda 6 daire benim oluyor. Ama bu şartlarda ben bir daire bile alamıyorum. Metrekaresi 1000 lira olsun, 600 bin lira yapar. Yaptıkları ev 600 bin lira olacak. Ben neyle ödeyeceğim? Benim 3 tane çocuğum var. 2 tanesi evlenecek yaşta ve işleri yok. Biz çocuklarımızın yüzüne bakamıyoruz. 22 yaşındaki çocuğumun saçlarına ak düştü. İşi yok.

BU BÖLGENİN İNSANI BU BÖLGEDE OTURMALI

Ben bu evi yaptırmak için düğün dernek yaptırmadım. Nikahdan geldim. Borçlu olmayalım diyelim. İnsanların burada anıları var. Beni sırça saraya götürseler ben bu bölge dışında yaşayamam diyen insanlar var burada. Bu bölgenin insanı bu bölgede oturmalı. Biz cüzi rakamlara karşı değiliz. Ama o şartlarda kimse ödeyemez. Biz bunu rica ediyoruz. Biz belediye başkanımıza karşı değiliz. Ama gelsin kendisi bizi dinlesin. 

MECİDİYE’Yİ ÇIKARTSINLAR

Mecidiye’yi bu dönüşümden çıkartsınlar. Çıkarmayız derlerse o zaman hakkımızı versinler. Bizim borç ödeyecek durumumuz yok. Müteahhitle anlaşıldığı gibi bir hak talep ediyorum. 

BİZİM EVLERİMİZ BAHÇELİ EVLER, ELLERİNİ BURADAN ÇEKSİNLER

Bizim evlerimiz bahçeli. Şu anda Afyon’da bahçeli evlerin olduğu tek bölge biz kaldık. Şehir merkezinde bahçeli olan tek yer Mecidiye kaldı. Buradanda ellerini çeksinler ya. Her yer beton yığını oldu. 

BEDDUA EDENLER VAR, GELİP ANLATSINLAR

Burada bir teyzemiz var. Bana trilyonları verseler gitmeyeceğini söylüyor. Geliniyle oturuyor. Hasta olmuş kadın. Gerçekten vücudunda yaralar çıkmış. Kaşıntılar başlamış. Her namazında beddua ettiğini söylüyor. İşin gerçeğini onada, banada anlatmak gerekiyor. Kimin evine ne verilecek bunlar anlatılması lazım. Ne kendisi açıklıyorlar nede açıklatıyorlar. 

AFYON POSTASI'NI TELEFONUZA İNDİRİN, AFYON'DA OLAN BİTEN HER ŞEYİ ANINDA ÖĞRENİN

-Android işletim sistemine sahip cihazlara indirmek için tıklayın...

-İOS (Apple) İşletim sistemine sahip cihazlara indirmek için tıklayın... 

-İnstagram'da Afyon Postası'nı takip edin...

Afyon Postası Whatsapp ve BİP Hattı: 0539 248 93 03...