Toplantının açılış konuşmasını İyi Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya gerçekleştirdi. İnkaya: Kıymetli basın mensupları kıymetli arkadaşlarım, kıymetli başkanlarımız kıymetli misafirlerimiz kıymeti sesimizin ulaştığı herkesi saygı ve sevgi ile selamlarım. İyi Parti olarak emeği geçen bir bardak su bile getiren herkese teşekkürlerimi sunarım. Afyonkarahisar ayrıca millet ittifakı olarak da tüm Türkiye’ ye örnek olacak saygılı, ölçülü, anlayışlı bir particiliği benimsemektedir. Bu durum ittifak olmadığımız diğer partilerle de devam edecektir. Herkesin de bildiği gibi Doktor Mahmut Koçak, il başkanlığımız düzeyinde isteyerek gelmiş beraber çalışma kararı alınmış, bayram edilmiş bir insandır. Bundan ötürü de iyi partinin başarıları ilçelerimizde de devam edecektir. Cumhuriyet Halk Partisi ile ittifak yaptığımız günlerde bunlar açıklandı sizlerde bunlara şahit oldunuz. Siz de basın olarak bunları herkese duyurdunuz çok güzel bir şekilde gitmektedir. Mutlaka ülkemizin sorunları var ülke sorunlarının çözüldüğü bir seçim değil, mahalli yönetimlere insan seçiyoruz. Hepinize teşekkür ederim diyerek konuşma sırasını Afyonkarahisar İyi Parti Belediye Başkan Adayı Doktor Mahmut Koçak’a devretti.

Koçak: “Değerli basın mensubu arkadaşlarım değerli yol arkadaşlarım hanımefendiler beyefendiler öncelikle bugünkü basın toplantımıza hoş geldiniz. Sözlerimin başında hepiniz saygıyla hürmetle selamlıyorum. Türkiye için gerçekten önemli bir demokratik dönemece doğru gidiyoruz. İyi parti olarak Afyonkarahisar’ da milletin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde dersimize iyi çalışmış olarak, inşallah yerel yönetimi devralmaya ve milletimize layık bir belediyecilik sergilemeye doğru adım adım ilerliyoruz. Tabi burada başlarken de söyledik biz Afyonkarahisar’ın tamamını kucaklayacağımızı Afyonkarahisar’ ın fakir zengin ayrımı yapmadan özellikle sessiz çoğunluğun mazlumların çaresizlerin sesi olacağımızı yaşantımızda da sergileyerek geleceğimize doğru adım adım ilerliyoruz” dedi. Koçak sözlerine; “ biz mazinin bekçisiyiz, geleceğin de köprüsüyüz Allah’ın izniyle” diyerek devam etti.

Konuşmasında muhtar adaylarının yaşadıkları seçim heyecanına da değinen Koçak; “Şimdi bu yürüyüş içerisinde muhtarlarımızda da heyecanlarımız var. Muhtarlar demokrasimizin temel taşlarıdır. Milletimizin iradesine her zaman saygılıyız. Hangi muhtarımız belediye başkanı olarak bizimle çalışmak için seçer gönderirseniz onlarla seve seve canla başla çalışırız. Muhtarlarımızla Afyonkarahisarımıza en güzel örnekleri sergileyeceğiz. Hepsi bizim kardeşimiz hepsine saygı duyuyoruz. Afyon tabiri ile el önüne düşmek kolay değildir. Millete hizmete talip olmak millete hizmette bende varım demek kolay değil” diyerek bu yola baş koymuş tüm muhtar adaylarını tebrik etti.

Koçak eski seçimlerden farklı olarak bu seçimde halkın adayların projelerini merak ettiklerine değinerek şu ifadeleri kullandı: “Değerli arkadaşlar tabi insanlarımız birçok şeyi değerlendiriyor. Özgeçmişine eğitim durumuna temsil kabiliyetine duruşuna yaşantısına bakıyor. Bunun yanında son dönemde projeleri merak etmeye başladı insanlarımız. Neler yapılacak neler ortaya çıkaracak bunların merak edilmesi münfet menfi tartışılması ve Afyonkarahisar’ ın gündemine sokması benim için çok sevindirici bir şey. İnsanlarımız önceden güvendiği insana oyunu verir ondan hizmet beklerdi artık şimdi ise seçim öncesinde en azından neler yapılacağının bir kısmını öğrenmek duymak istiyor. Buda en tabii haklarıdır. Milletin düşünceleriyle projeleri geliştirmek bize de katkı sağlıyor. Bizim belirlediğimiz projeler gelişmeye müsait projelerdir. Hep beraber Afyonkarahisarımıza en doğal ve en güzel olanları birlikte yapacağız” dedi.

 

Kendisine iletilen sorunları projeler halinde ele alan İyi Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Doktor Mahmut Koçak: “Değerli arkadaşlarım bugün sizlere daha çok Afyonkarahisarımız da eksikliği olan daha çok hanımefendilerin, beyefendilerin, üniversite gençliğinin bizlere ilettiği park alanlarının yeşil alanların azlığı problemi. Bunlarla ilgili kafanızda nasıl projeler var neler var şeklinde sorularla karşılaşıyoruz. Biz bugün özellikle parklarla ilgili düşüncelerimizi sizlerle paylaşmak istiyoruz” dedi.

Koçak uyuşturucu bağımlılığı konusunun kendisi için önemini vurguladı. Ailelerin bu konuda mağdur olduklarını belirten Koçak, sağlıklı bir kent planladığını ve bağımlı kişilerin tedavilerinin yapılacağını, tedavi sonrası sosyal uyum ve rehabilitasyonlarının sağlanacağını belirtti. Koçak bununla ilgili ilk adımı ‘özgür köy projesi’ ile atacağını söyledi.

BAĞIMLILIĞA KARŞI ÖZGÜR KÖY PROJESİ

Koçak ilk projesini şu sözlerle anlattı: “Resim, sanat, spor gibi birçok alanda aktiviteler olacak. Burada rehabilitasyonlarını gerçekleştireceğiz. Yetenekli olan çocuk ve gençlerimizin yönlendirilmesi konusunda da yardımcı olacağız. Bir hekim olarak en önemsediğim konu uyuşturucu ile mücadele konusu olacak. Sigara ve alkol bağımlılığı ile de mücadele edeceğiz.Hekim olmam dolayısıyla sağlıklı bir Afyonkarahisar yaratmak için özgür köy projesini birinci projem olarak açıklamak istedim. Bizim temel düsturumuz önce insan önce sağlık. Çıkış noktamız bu” dedi.

DEV TEMATİK TERMAL HAVUZ PROJESİ

Koçak’ın basına ve halka tanıttığı ikinci projesi ise dev tematik termal havuz projesi.prejenin detaylarını veren Koçak: “Türkiye’nin en büyük dev tematik termal havuzunu Afyonkarahisarımız da yapacağız. 4 mevsim inanılmaz eğlence Afyonkarahisar da olacak. Açılır kapalı dev termal havuz ve içerisinde botanik bahçesi olacak. Dev yüzme havuzları şelaleler, yapay sahil yürüyüş alanları ile ayrı bir mekan oluşturacağız. İnsanlarımızın büyük düşünmesi için projelerimize dev ismini veriyoruz. Yapılanlarla yetinmeyerek daha büyüğünü daha genişini yapmak istiyoruz. Haftasonlarında Eskişehir’e Antalya’ya giden insanlarımızın şehirlerinde kalarak sosyal ihtiyaçlarını sağlamış olacağız” dedi.

BALON TURİZMİ

Koçak, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu bu topraklarda Kocatepe’nin neredeyse 100. Yılına girildiğini ifade ederek arzu edilen noktaya taşınamadığından yakındı. Koçak bununla ilgili şu ifadeleri kullandı: “ Bugün Kocatepe’nin Çanakkale gibi ihya edilmesi ve her ay yüz binlerce insanın Kocatepe’yi ziyaret ederek şehrimizin ekonomisine ciddi katkı sağlaması, aynı zamanda tarihe karşı sorumluluğumuzu yerine getirmek gibi bir mecburiyetimiz var. Bu nedenle Afyonkarahisar’ ı balon turizmine açacağız. İnsanımız şehrinin tarihi yerlerini panoramik şekilde gözlemleyecekler. Yerli ve yabancı turistlerimize rehber hizmeti de verilmesini sağlayacağız” dedi.

TEBESSÜM PARKI

Koçak’ın “Her zaman hayalimdi” diyerek tanıttığı tebessüm parkı projesini şu sözlerle anlattı: “Asık yüzlü insanların yaşadığı Afyonkarahisar istemiyoruz, birbirine tebessüm eden, sevgi ve saygının olduğu yeniden komşuluk ilişkilerinin doğduğu tarihini, töresini, kültürünü, bilen Afyonkarahisar ve Afyonkarahisarlılar istiyoruz. Bu şehirde yaşayan insanlar tebessüm etsin istiyoruz onun için tarihimizle tebessümü birleştirerek bir tebessüm parkı planlıyoruz. Nasreddin hocamız var tarihe mal olmuş, temel reisimiz var, keloğlanımız var Anadolu’nun en çok güldüren ve düşündüren figürlerini, şahsiyetlerini bu parkta sizlerle buluşturacağız. Gerçekten eğlenebileceğimiz, gülebileceğimiz bir park tasarlıyoruz. Keloğlanın kafasını okşadığınız zaman size fıkra anlatacak, temel reisinin burnunu sıktığınız zaman temel fıkrası anlatacak size. Biz bu şekilde Anadolumuzun tebessüm efsanelerimizi yaşatacağız ve daha yakında tanıtacağız. Ankara’da her gün birbirine bağırıp çağıranlara değil, insanları bölüp parçalayanlara değil tam tersine tebessüm ile tüm Türkiye’yi yeniden kardeşlik etrafında birleştirmeye ihtiyaç var. Bu nedenle tebessüm park yalnızca şehrimize değil tüm Türkiye’ye hizmet edecektir” dedi.

EFSANE PARK

Koçak Afyonkarahisar’da bir ilke imza atacaklarını söyledi. Anadolu efsanelerini yeniden canlandıracaklarını belirten Koçak sözlerine şu şekilde devam etti: “Şahitler kayası mevkiinde bir ilke imza atacağız. Anadolu efsanelerini orada canlandıracağız. Afyonkarahisar’ a yeni ufuklar açacağız. Harput’un ejderha kayasından Erzurum’da ki balıklı göl efsanesine kadar birçok efsaneyi ilimizde sergileyeceğiz. Aynı zamanda mesire alanı olarak da hizmete açacağız” dedi.

CAM TERAS

Afyonkarahisar’ın doğal güzelliklerini en iyi şekilde değerledireceklerini belirten Koçak cam teras projesini de görücüye çıkardı. Koçak projesini şu sözlerle anlattı: “Afyonkarahisar dışındaki birçok ilde bulunan bir uygulama. Ancak biz Sarıkız Tepesini ihya edeceğiz. Çevre düzenlemesi ile cafeler, restorantları ile farklı bir konsept ile karşınıza çıkacağız. Orada insanlarımız her yönden şehri görebilecekler. Afyonkarahisarımızın turizmine ve sosyal hayatına büyük ölçüde etki edeceğini düşünüyorum. Batıda şehirlerin ortasına böyle tepeler oluşturmak için hafriyatla kumlarla çalışmalar yapılmakta fakat bizim şehrimize Cenab-ı Allah vermiş biz bunu en güzel şekilde ihya edeceğiz. Yeni istihdam kapıları yaratacağız ve merak edilen bir şehir yapacağız” dedi.

BOTANİK PARK PROJESİ

Turizmin başkenti olacaklarını ifade eden Koçak yine iddialı bir projesini açıkladı. Koçak konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı: “Türkiye’nin en detaylı botanik parkını yapacağız. Tropikal bitkilerden oluşan parkımız Tıbbi aromatik bitkileri de içinde barındıracak. Bunun yanında koku bahçesi şifa bahçesi, hobi bahçesi de içerisinde bulunacak. Hobbit bahçesi diye adlandırılan doğal konaklama mekanları da olacak. İçerisinde yapılacak olan hafif raylı sistem ile insanlarımız bu büyük parkımızı gezebilecekler. Parkta yetiştirilen bitkiler üzerinden yan sanayi kurmayı da düşünüyoruz” dedi.

HEYECAN PARKI

Projeyi anlatırken kendisinin de hayata geçirmek için heyecanlandığını belirten Koçak heyecan parkı projesini şu sözlerle anlattı: “Gençlerimizi görüyorum heyecan duymak istiyor. Onların heyecanlarını disiplinli şekilde atacağı aileleri ile birlikte gidebilecekleri bir yer planlıyoruz. 7’den 70’e herkesin heyecan yaşayabileceği şekilde tasarlanacak. Bir kentin enerji sosyal etkinliklere verdiği değerle ölçülür. Şehrin enerjisini ortaya çıkarak etkinliklerini olması gerekmektedir. Dolayısıyla biz şehrimizin yüksek enerjili şehirlerden olmasını istiyoruz” dedi.

UYDUKENT ALTYAPI

Afyonkarahisar’ın en büyük probleminin altyapı olduğunu belirten Koçak Belediye Başkanı seçildiğinde ilk işi olarak belirttiği altyapı problemini çözeceğini ifade etti. Koçak altyapı ile ilgili halktan kendisine birçok problemin iletildiğini belirterek: “İnsanlarımızın her yağışta etkilenmesinden, mağdur olmasından rahatsızız. Bundan dolayı yapacağımız ilk işlerden bir tanesi altyapı sorununu çözmek. Sadece Uydukent’ te değil erenler bölgesinde de altyapı ile ilgili sorunlarımız bulunmakta. Belediyenin en önemli hizmeti altyapıdır bu sorunu en hızlı şekilde çözeceğiz. Yarım kalanları tamamlayıp olmayanları gerçekleştireceğiz. Biz Afyokarahisar’ ın geleceğine talibiz. Hoşgörü içerisinde seçimleri gerçekleştirelim. Bu millet hizmet bekliyor, aş bekliyor, iş bekliyor. Kavgaya vaktimiz yok, bizim sevgiye ihtiyacımız var” dedi.

Temiz siyasetten yana olduğunu belirten Koçak, vatandaşın kendisinden daha büyük projeler beklediğini belirterek daha çok çalışacaklarını ifade etti. Yurt içi yurt dışı yatırımcıları Afyonkarahisar’ a getireceklerini de söyleyen Koçak mazlumların sesi olacaklarını belirtti.