TV8'de yayınlanan, milyonlarca izleyici kitlesine sahip MasterChef Türkiye programının Zafer Haftası Özel Bölümü, Gastronomi Alanında UNESCO'nun 'Yaratıcı Şehirler Ağı'na dahil olan Afyonkarahisar'da çekildi.  

Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek ve Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek'in öncülüğünde MasterChef Türkiye programı, Zafer Haftası özel programı Büyük Taarruz Muharebesinin yaşandığı Kocatepe'de çekildi.

Programın sunuculuğunu ve jüri üyeliğini üstlenen ünlü şefler Mehmet Yalçınkaya, Danilo Zanna ve Somer Sivrioğlu ile yarışmacıların yer aldığı programda Afyonkarahisar'ın yöresel yemekleri tanıtıldı. Yarışmacılar programda tandır çorbası, mercimekli bükme, ilibada dolması, Afyon Kebabı, kaymaklı ve vişneli ekmek kadayıfı pişirdiler.

Yaklaşık 3 saat süren programda Vali Yardımcısı Nurullah Kaya, Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi Bölümü Başkanı Doç. Dr. Mustafa Sandıkçı, AKÜ Aşçılık Bölümü Öğretim görevlisi Tansu Çelik, ZAFTODER Başkanı Ali Gümüşhan, Afyonkarahisar Aşçılar Derneği Başkanı Hazma Kalkan, Basın Yayın Derneği Başkanı Sezer Küçükkurt, NG Otel Şefi Hüseyin Alkın, Şehit eşi Zeliha Çetin, Ali Baba Restoran Sahibi Kadir Yakan ve Musakka Restoran İşletmecisi Ayşe Safkurşun ile Yerel Gurme İhsan Şengül jüri olarak yarışmacıların yaptığı yemekleri tadarak oy verdiler.

AFYON MUHTEŞEM BİR ŞEHİR

Program sonrası açıklamalarda bulunan ünlü şefler Mehmet Yalçınkaya, Danilo Zanna ve Somer Sivrioğlu, Afyonkarahisar'ın tarihi ve kültürü ile önemli bir il olduğunu, gastronomi alanında elde ettiği başarı ile yoluna emin adımlarla ilerlediğini söylediler. Afyonkarahisar muhteşem bir şehir diyen ünlü şefler, gastronomi alanında Afyonkarahisar'ın önemli başarılara imza atacağından emin olduklarını ifade ettiler.  

BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİN

Program sonrası açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş ise gastronomi alanında Afyonkarahisar'ın adını duyurmaya devam edeceklerini söyledi. Bizi izlemeye devam edin diyen Karakuş, 30 Ekim 2019 tarihin de Gastronomi unvanı aldıktan sonra Afyonkarahisar'ımızda çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Sayın Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek'in vermiş olduğu talimat çerçevesince biz bu etkinlikleri bir yıllık, 3 yıllık ve 5 yıllık mastır plan çerçevesince planladık. Şuanda planımız çerçevesinde ulaşmak istediğimiz program ve kitlelere ulaşmaya devam ediyoruz. Ülkemizde en çok izlenen MasterChef ekibini ilimizde ağırladık. Yaklaşık 40 milyon insanın izlediği bu programda ilimizin de tarihi, kültürü ve yöresel lezzetleri yer alacak. Afyonkarahisar'ımızı her nokta da olduğu gibi gastronomi noktasında da tanıtmaya ve duyurmaya devam edeceğiz. Bizi izlemeye devam edin diye konuştu.

40 MİLYON İZLEYİCİ KİTLESİNE SAHİP

Afyonkarahisar'ın Gastronomi şehri olmasının ardından tanıtım çalışmalarının her geçen gün arttığına dikkat çeken Aşçılar Derneği Başkanı Hamza Kalkan ise MasterChef'in Afyonkarahisar'da bir bölümünün çekimlerinin yapılmasının şehir acısından önemli olduğunu vurguladı. Kalkan, MasterChef programı ülkemizde 40 milyona yakın insanımız izliyor. Bizde bu ekibi şehrimizde ağırlayarak gastronomi şehri olduğumuzu bir kez daha göstermiş olduk. MasterChef çekimlerinin Kocatepe'de gerçekleşmesi şehrimizin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum dedi.

Editör: TE Bilişim