Okan Bozyurt’un açıklamaları şöyle: 

SOĞUK VE YAĞIŞLI HAVA GELİYOR

Aslında bahar geliyor bir yerde deyim yerindeyse kış geri geliyor diyebiliriz. Havalar soğumaya başladı. Soğuk ve yağışlı hava kütleleri Mart ayı başında yeniden ülkemize gelecek gibi görünüyor. Mart ayı başından itibaren soğuk ve yağışlı hava kütleleri ülkemize gelecek diye tahmin ediyoruz. Kuzey, İç ve Doğu kesimlerde yoğun kar yağışları görülebilir diye düşünüyorum. Bu bir tahmindir. Mart başında Balkanlar üzerinden soğuk ve yağışlı hava kütleleri nedeniyle Karadeniz’in iç kesimleri, İç ve Doğu Anadolunun Kuzeyi ve İç Ege ile Göller Bölgesi’nde karla karışık yağmur ve kar yağışlarının oldukça şiddetli olacağını düşünüyoruz. 

HİSSEDİLİR DERECEDE HAVALAR SOĞUYACAK

Hava sıcaklıkları Mart ayı başından hissedilir derecede tüm yurtta azalacak. Bu azalış bir süre devam edecek. Mart ayının başlarında böyle devam edecek gibi görünüyor. Bu bir yerde sevindirici gelişme. En azından meyve ağaçları başta olmak üzere pek çok bitkinin erken çiçek açmasının önüne geçecek. Daha önceki yıllarda mart ayında sıcaklıklar yükseliyordu. Yalancı bahara aldanan ağaçlar çiçek açıyor daha sonrasında zirai don hadisesi yaşanıyordu. Bu noktada meyve üretimi negatif olarak etkileniyordu. 

KOCA KARI SOĞUKLARINA DİKKAT

Mart ayının ortalarına kadar devam edecek. Mart ayının ortalarından sonra hava sıcaklıkları mevsim normallerinde seyredecek gibi görünüyor. Mart ayında halk takviminde koca karı soğukları gibi soğuklar var. Bu soğukların sert geçmesini bekliyorum. Marmara, Kuzey Ege ve Batı Karadeniz’de şiddetli fırtınalar görülebilir. Kıyı kesimlerde pek kar beklemiyoruz. Kurumaya yüz tutan sulak alanlar su tutmaya başladı. Buda ayrı bir sevindiğimiz nokta.