-Afyon Postası’nın Haberi.

Twitter hesabı üzerinden durumu değerlendiren Rektör Karakaş, şunları söyledi:

KAPİTALİST TÜKETİM KÜLTÜRÜ

Bu savruk psikoloji, kapitalist tüketim kültürünün ürünüdür. Tüketim toplumunda tüketilecek olan mal ve hizmetlerin nicelik ve niteliğinde hiç bir sınır yoktur. Birey, yeni ve farklı şeylerin sonsuz doyumsuzluk ruh hali içerisinde sürekli olarak savrulur. 

İHTİYAÇ DOĞASINA YABANCILAŞTIRILIYOR

İhtiyaç giderilebilir bir olgudur ancak tüketim kültürünün belirlediği bir atmosferde insanların tüketim yoluyla karşılanması gereken ihtiyaçlarının olmadığı anlayışı egemendir. Bu durum, ihtiyacı doğasına yabancılaştırırken insanları da doyumsuzluk duyarlılığına sürüklemektedir.

BİZ NE ARA AMERİKALI OLDUK

Virüs salgınıyla ve sokağacıkma yasağı ile zirveye çıkan bu tüketme çılgınlığı ve ihtiyaçların sınırsızlığı algısı, 'Amerikalı' prototipinde vücut bulmuştur. Biz ne ara Amerikalı olduk? sorusunun cevaplarını, 3 yıl önce yazdığımı makalede bulabilirsiniz.Bu yeni insan-toplum tipinin davranışlarının analizi ve salgın nedeniyle içinden geçtiğimiz olağanüstü süreçlerin en az hasarla yönetilebilmesi için 'Toplum Bilimleri Kurulu' acil ve aktif bir şekilde çalıştırılmalıdır.Neo-kapitalizm, tüketim kültürü, postmodern felsefe ve küreselleşme söylemi birlikte 'yeni bir toplum tipi' inşa etti. Yeni yönetim anlayışı bu 'yeni insan-toplum tipinin' iyi analizi üzerine kurgulanmalıdır