Madeni Sanatkarlar Odası Başkanlığına adaylığını açıklayan Mustafa Yılmazaslan, Afyon Postası’na konuşarak şunları söyledi: 

35 YILDIR BABA MESLEĞİNİ DEVAM ETTİRİYORUM

Ben 35 yıldır 1’nci Küçük Sanayi Sitesi’nde esnaflık yapıyorum. Oto tamirciliği yapıyoruz. Baba mesleğim bu. Geçen dönemde aday olmuştum. Gençliğimizin verdiği iştahla aday olmuştuk. Geçen dönem  Mahmut Emin Birliktir’e 53 oyla kaybetmiştim. Bu dönem arkadaşlarımız aday olalım dediler. Mahmut Emin Birliktir’e gittik. Sağlık sorunları nedeniyle bu sene aday olmayacağını söyledi. Bize yolunuz açık olsun dedi. Bizde esnafımıza hizmet etmek için aday olduk. 

SORUNLARI BİLİYORUM BEN ÇÖZERİM

Odamız, Afyon’un en büyük odalarından biri. Esnafımız odamızla alakalı çok bilgi sahibi değil. En büyük sıkıntılarımızdan biri İkinci Küçük Sanayi Sitesi’nde bizim bir yerimiz yok. Burada bir büro ve şube açılması noktasında çalışma yapacağız. İkinci bir sıkıntı esnafımızın birlik beraberlik olmadığı yönünde bir sıkıntı yok. Neden bir marketle bir anlaşma yapmıyoruz diyorlar, yakıttan dolayı bir anlaşma yapılabilir mi diyorlar. Gezi programlarımız olmuyor fuarlara katılamıyoruz diyorlar. Bunlarla ilgili projelerimiz var. Ambulans isteniyordu. Ama artık bununla ilgili sıkıntımız yok artık. Daha farklı projelerimiz var ama bunları seçim döneminde açıklayacağız. 

YÖNETİM NASIL OLACAK?

Yönetimi tam olarak şekillendirmedim. 24 kişilik bir ekiple çalışıyoruz. Arkadaşların bir talebi yok. Baş koyduk biz dediler. Asil yönetim kurulumuz belli değil tabi bu 24 kişilik listeden oluşacak. Seçimler Ocak ayında başlayacak Mart ayına kadar bitmek zorunda.Hakan Bey açıklamış adaylığını. Kendisini uzun yıllardır tanırım. Dostluğumuz vardır. Kendisinin projeleri vardır. Kendisinede başarılar dilerim. 

Yılmazaslan, İl Genel Meclisi’nde AK Parti’nin merkez ilçe üyesi. 

Editör: TE Bilişim