1 Mayıs İşçi Bayramı kapsamında açıklamalarda bulunan Eğitim İş Afyonkarahisar Şube Yönetim Kurulu Basın Yayın Sekreteri Feray Şentürk Uğur, şu talepleri dile getirdi: 

1) Salgın sürecinde 800’den fazla kamu emekçisi ve işçi Covid-19 nedeni ile yaşamını yitirdi. Covid-19 tüm emekçiler için meslek hastalığı sayılmalıdır.

2) Tüm emekçilere öncelikli aşı hakkı tanınmalıdır.

3) Pandemi sadece bir sağlık sorunu olarak değil aynı zamanda ekonomik ve sosyal bir kriz olarak da kendisini göstermektedir. Artan hayat pahalılığı karşısında emekçilerin aldığı ücret zammı sadece iki ay içerisinde erimiştir. Memur maaşları tekrardan düzenlenmelidir.

4) Bu yıl kamu emekçilerini ilgilendirecek toplu sözleşme görüşmeleri öncesinde memurlara grevli toplu sözleşme hakkı tanınmalıdır.

5) Başta sağlık ve eğitim olmak üzere tüm kamu hizmetleri yurttaşlara ücretsiz olarak sunulmalı. Sağlık ve Eğitim hizmetleri kamulaştırılmalıdır.

6) Kamuda performans sistemi adı altında esnek çalışma hükümlerine son verilmelidir.

7) Sendikal örgütlenmelerinin önünde yer alan engeller kaldırılmalı, sendikalar üzerindeki siyasi baskılara son verilmelidir.

8) Kamu Özel İşbirliği çerçevesindeki tüm ihale ve projeler iptal edilmelidir.

9) İktidara yakın 5’li yandaş müteahhittin dâhil olduğu tüm ihale ve projeler kamulaştırılmalıdır.

10)Pandemi sürecinde milyonlarca işçi ve emekçi gelir kaybına uğrarken iktidara yakın bir avuç zümre zenginliğine zenginlik katmıştır. Zengin yandaş şirketlerden bu süreçte servet vergisi alınmalıdır.

11)Türkiye’deki vergi adaletsizliğine son verilmeli, asgari ücretten vergi kesintisine son verilmelidir. Kamu emekçilerinden kesilen yüksek vergilere son verilmelidir.

12) Açlık sınırı altında yaşayan her haneye asgari bir gelir desteği sağlanmalıdır.