MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Kocatepe Gazetesi sahibi Sezer Küçükkurt’u ziyaret etti. Taytak, Küçükkurt’a nostaljik radyo hediyesini takdim etti. Burada soruları yanıtlayan Taytak, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Taytak, Belediye ve İl Genel Meclisi Adaylarının belirlenmesi konusundan ilçelerdeki ittifak görüşmelerine, üniversitedeki rektör atamalarına kadar pek çok konuyu ilk kez Gazeteniz Kocatepe’ye değerlendirdi.

 

 “BOLVADİN İÇİN TEKLİF ETTİĞİM KİŞİYİ İLÇE TEŞKİLATI İSTEMEDİ”

Kendisinin listelere müdahale etmediğini söyleyen Taytak, şöyle konuştu:

“Beldelerle, ilçelerle ilgili adaylar noktasında arkadaşlarımıza müdahil değil yardımcı oldum. Bolvadin’de ki aday arkadaşımızı çok önceden belirledik. Sandıklı’da ki arkadaşımızı birlikte belirledik. Çay’da 3 arkadaşımız vardı. Orda anket yaptırdık. Dedim ki anketten ne çıkarsa kabul edeceksiniz. Ben hiyerarşiye çok önem veren bir kişiyim. Dengelerin yıkılması hiç hoşuma gitmez. Hiçbir ilçede şu ismi yapmayın bu ismi yapın gibi bir müdahalem olmamıştır. 9 belde 4 ilçede belediye başkanlıklarımız var.  Kocaöz beldesinde adayımız değişti, diğer belediyelerimizde mevcut adaylarımızla devam ediyoruz. Kocaöz’de o küçük beldede anket yaptırdık. Bundan dolayı bu birliktelik bu güzellik var şu anda. İl Genel Meclisi’ne ben Bolvadin’de farklı bir isim teklif etmiştim. Bunu değerlendirin demiştim. 50 yıllık bir arkadaşımdı. Mümkünse buna bakın demiştim. Onlar başka birini tercih ettiler. Hayırlı olsun dedim.”

“BENİM BİR MÜDÜHALEM OLAMAZ”

Afyonkarahisar Merkez İl Genel Meclisi adaylarının belirlenmesini de anlatan Taytak, listenin oluşma sürecini şu sözlerle özetledi: “Burada bir komisyon kuruldu. Komisyona girildi. Orada oylama yapıldı. Oylama sırasında 3 arkadaşımız ilk 3’e girdi. Biri Ahmet Zeki Ertürk Bey, birisi Ahmet Yıldırım bey, biriside meclis üyemiz Haydar Serdaroğlu bey oldu. Burada bir şey söz konusu. Kazanma şansı olan 3 kişi. Orada bir arkadaşımız bir oy kullanmamış. Ahmet Zeki Ertürk ile Ahmet Yıldırım aynı oyu almışlar. Burada bir şey var. Ben merkez ilçe başkanımı aradım. Siz beni biliyorsunuz benim bir müdahalem olamaz. Siz ne pişirdiyseniz ben onu savunurum dedim. İl başkanı yapmış bir kişi diğer arkadaşımızla aynı oyu aldıysa onun önde olması gerekiyor, yakışan budur dedim. Hatta diğer arkadaşlarımız diyecekler ki “abi beraber yarışa girdik, sen bizim başkanlığımızı yaptın kıdem farkı var” demeleri gerekir ben buna bakarım dedim. Ben bunu İstanbul’da yaşadım. Hepsi bu kadar. Birinci Ahmet Zeki Bey olsun, iki Haydar Bey olsun denildi. Orada Haydar Bey kırıldı sanırım ben üçüncü sırada kalayım demiş.”

“TURAN BEY’İN OLABİLMESİ İÇİN GAYRET GÖSTERİYORUM”

Afyon Kocatepe Üniversitesi rektörlüğüne aday olan MHP’nin 24 Haziran seçimlerinde Milletvekili adayı olan Prof. Dr. Turan Civelek’in rektör olabilmesi için gayret gösterdiğini söyleyen Taytak, “Öncelikle Prof. Dr. Turan Civelek Rektörlük görevine atanabilecek vasıflara sahip bir hocamızdır. Ancak Sayın Genel başkanımız kesinlikle hiçbir arkadaşımız için birini arayıp “bu arkadaşımızı şuraya getirin” demez. Öncelikle bunun çok iyi bilinmesi gerekir. Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde birkaç arkadaşımız rektörlüğe aday oldu. Fakat biz bunu ne diğer 3 milletvekilimizle konuştuk ne de Cumhurbaşkanımızla konuştuk. Herkes müracaatını yaptı. Turan Bey’de YÖK’e çağrılmış. Diğer adaylarda çağırılacak muhtemelen ve orada bir çalışma yapılacak. Mehmet Taytak olarak bende Turan Bey’in rektör olabilmesi için gayret gösteriyorum. Aslı özü budur. Nasibinde varsa olur. Ama o üniversite sizin, bu üniversite bizim gibi bir durum söz konusu değildir. Turan Bey’in olması için mücadele ediyorum.  Esasen benim anlayışımda bunlar çok üzücü şeyler. Oralar bilim yuvaları böyle olmamalı. Rektörün bir siyasi partiden dolayı atanması doğru değil. Olmaması gerekiyor. Ama oluyor.”

“DİNAR İTTİFAKINDA ÇOK ZORLANDIM”

Dinar’da gerçekleşen Cumhur İttifakı adayının belirlenme sürecinde çok zorlandığını anlatan Taytak, “Dinar ittifakı yaptık. Ama emin olun ben çok zorlandım. Neden? Önce anlaşılamadı bu. Bütün illerde bu böyle oldu. Kazanmak ve kaybetmek gibi bakıldı önce. Fakat işin aslı bu değil. Dinar’ı baya bir görüştük. Ankara’da ve burada defalarca görüştük. En sonunda bizim adayımızı AK Parti’den aday gösterdik. Dazkırı, Evciler ve Sinanpaşa’da aday çıkarmama kararı aldık. Dazkırı ve Evciler’de CHP var. Sinanpaşa’da CHP 50 oyla kaybetmiş. Kazanma ihtimalleri var diyerek aday çıkarmadık. Fakat ben bunların karşılığında bir tane Sultandağı’nı alamadım. Bundan dolayı Afyon merkez hiç gündeme gelmedi.”  diye konuştu.

“BOLVADİN’DE FATİH BEY MAĞDUR EDİLMİŞ NOKTASINDA”

Bolvadin’de ki seçim süreci üzerine de değerlendirmelerde bulunan Taytak, “Bolvadin’de 4 aday var. Fatih Bey bağımsız, Selahattin Kelekçi MHP’den, Halil İbrahim Sevim Bey AK Parti’den. Burada AK Parti’nin adayı biraz geride. Fatih Bey mağdur edilmiş noktasında bir hareketlilik ve canlılıkta var. Bu tür bağımsız adaylıklarda başlangıçta bir heyecan olur. Bu hep böyle olmuştur. Herkes bir mağdur olduğunu düşünür, etkinliklerde koşar gider. Fakat iş yaklaştıkça işin rengi değişiyor. Tempo değişiyor. Fatih Bey’e kim oy verecek? AK Partil’i adam verecek. Bu oyu verdiğinde kime zarar verecek? Kendi partisine zarar verecek. Oy veren insanların kafaları karışıyor. Partisine kızınlar oluyor. Bizde onları bekliyoruz.” dedi.

BAHÇELİ GELECEK Mİ?

Yerel seçimler noktasında MHP Lideri Dr. Devlet Bahçeli’nin Afyonkarahisar gelip gelmeyeceği sorusuna Taytak, şöyle yanıt verdi:

“3 büyük ilde Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımızla birlikte miting yapacak. Bunların dışında Anadolu’da ki Kütahya, Yozgat, Kastamonu, Afyon gibi illerde bir çalışma yapılacak. İnşallah burada genel başkanımızın halkla buluşmasını ümit ediyorum.”