Afyonkarahisar Belediyesi tarafından, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün katkılarıyla hazırlanan 2020 Yılı Şehitler Takvimi üzerinden, gündemi meşgul eden açıklamalara ilişkin Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e büyük destek geldi. Şehit Ailelerimiz, Gazilerimiz, Muharip Gaziler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Yusuf Aytaç Hürkal, Afyonkarahisar Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Üyesi  Ali Zengin ve STK Platformu Üyelerinden oluşan kalabalık bir heyet Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’i makamında ziyaret etti.  

“ŞİDDETLE KINIYORUZ”

Ziyarette konuşan Afyonkarahisar Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Üyesi  Ali Zenkin, Şehitlik ve Gazilik unvanları üzerinden yapılan istismarı kabul etmediklerini söyledi. Şehitlik kavramının incitildiğine dikkat çeken Ali Zengin, Şehitlik kavramının dezenformasyona uğratılmasını şiddetle kınadıklarını söyledi. Belediye’nin Şehit Ailelerine ve Gazilerimize yönelik yaptığı çalışmaların ortada olduğunu aktaran  Afyonkarahisar Sivil Toplum Kuruluşları Platformu  Üyesi Ali Zengin “Şehitlik kavramını kendi inhisarına almak isteyenler ve bu kavram üzerinden kendi siyasi istikballerini oluşturmak isteyenler, devletimizin yetkililerinin bu şekilde itham edenler son derece yanlış bir davranış  içerisinde olmuşlardır. Bu konuda bütün STK’lar olarak Belediye Başkanımıza destek verdiğimizi kamuoyunun bilgisine sunuyoruz” dedi.

“İTHAMLARI ASLA KABUL EDEMEYİZ”

Yaşanan gelişmelerden duyduğu üzüntüyü dile getiren Muharip Gaziler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Yusuf Aytaç Hürkal  ise Şehitler Takvimi’nin son 10 yıldır Afyonkarahisar Belediyesi tarafından basıldığını hatırlattı. Takvimin kimsenin tekelinde olmadığını söyleyen Yusuf Aytaç Hürkal, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve Belediye’ye yönelik yapılan açıklamaların maksadını aştığını söyledi. Şehit Piyade Uzman Onbaşı Yasin Çubuk'un babası Lokman Çubuk, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'in her zaman yayında olduklarını ifaderek oğlunun geçen yıl şehit olduğunu hatırlattı. Lokman Çubuk,  Başkanımıza yönelik yapılan haksız eleştirinin uygunsuz olduğunu  kaydetti. Şehit Jandarma Uzman Çavuş  Ramazan Emet'in babası Rüstem Emet ise Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in desteklerini her zaman yanlarında hissettiklerini söyleyerek Afyonkarahisarlılar’ı temsil eden bir Belediye Başkanı’nın şahsına yapılan ithamları asla kabul etmediklerini ifade etti. Mehmet Ali Kumalar ise Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'e yönelik eliştirilere tepki gösterekek 'Başkanımın yayındayım. O dürüst bir insan' diye konuştu. 

“BEDELİNİ HUKUK ÖNÜNDE ÖDEYECEK”

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ise kendisini ziyarete gelen şehit aileleri, gaziler ve STK Platformlarına ayrı ayrı teşekkür etti. Şehitler Takvimi üzerinden Belediyemize ve kendisine yönelik gündemi meşgul eden açıklamaları yapanlarla hukuk önünde hesaplaşacaklarını söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Haddini bilmez birisinin Belediye’nin önüne gelerek siyah çelenk koymasını asla kabul edemeyiz. Kendisini Şehit ve Gazilerimizin tek temsilsisi zanneden o şahsı o şekilde konuşturanın da kim olduğunu çok iyi biliyorum. O şahsı figüran olarak kullanacaklarına yürekleri yetiyorsa kendileri çıksın, kendileri konuşsunlar” dedi.

“BİZİM MUHATABIMIZ AİLE ÇALIŞMA VE SOSYAL HİZMETLER  BAKANLIĞIDIR”

Afyonkarahisar Belediyesi'nin resmi bir kurum olduğunu hatırlatan Başkan Zeybek, “Bizim muhatabımız devletimizdir, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığıdır. Takvimde derneğin amblemine yer vermek zorunda değilim. Yüreği yetiyorsa kendisi yaptırsın takvimini. Benim muhatabım Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler  Bakanlığıdır, ildeki temsilcisi de Aile Çalışma ve Sosyal Hzmetler İl Müdürlüğüdür. Takvime Bakanlığımızın amblemini koydum. Arşivleri de Aile Çalışma ve Sosyal Hzmetler İl Müdürlüğünden aldık. Kaldı ki 10 yıldır dizgi ve baskısını Belediyemiz yaptığına göre dizgiyi de baskıyı da biz yapıyoruz. Ağzından çıkan lafları düşünmeden söyledi, bunun bedelini de hukuk yoluyla ödettireceğim. Ben Afyon merkezdeki 232 bin hemşehrimin hakkını, hukukunu korumakla görevliyim. Kılı kırk yarıyorum. Kul hakkını, hakkını gözetmeye gayret gösteriyorum. Devletimizin gelirini çar, çur etmek gibi bir niyetim yok.  Ama başkalarının niyetlerinin farklı olduğunu da biliyorum.  Hukuki yollara başvurdum. Arkadaşımız derdini hukuk önünde ispatlasın” dedi.